A Horizont Global Kft. elkötelezett a fiatal gyermekeiket felelősséggel nevelő nagycsaládok segítésében. Az adományházat megígértük-megépítettük. Folytatásként hamarosan elkezdődik „A FÉSZEKHÁZ” a fiatalok otthonteremtését segítő program bevezetése.

AZ ADOMÁNYHÁZ PROGRAM

A magyar kormány 2018-at a családok évének nyilvánította. Csatlakozva a kormány nagycsaládosokat támogató intézkedéseihez cégünk, a Horizont Global Kft. úgy döntött, hogy a „JÓNAK LENNI JÓ” program keretén belül egy nagycsalád részére kiváló minőségű, energiatakarékos, kulcsrakész otthont ajánl fel. Mindezt azért tettük, mert hisszük, hogy jövőnk a gyermekeiket felelősséggel nevelő nagycsaládok kezében van.

A minden igényt kielégítő adományház átadására 2018. szeptember 11-én került sor Budapesten, a XXIII. kerületben. A 160 négyzetméteres, energiatakarékos, több mint 25 éves HORIZONT™ technológiával készült ház kevesebb, mint 3 hónap alatt vált teljes mértékben a család álomotthonává.

Az adományházat megnyerő négygyermekes család Dienstmann Tamás ügyvezetővel

A kivitelezés során folyamatosan figyelembe vettük a négygyermekes család igényeit, kívánságait, szükségleteit.

Ebben az évben ünnepeljük az átadás második évfordulóját. Ebből az alkalomból nagyszabású sajtóeseményt szerettünk volna szervezni, ahol bemutathatjuk az Adományház folytatásaként kifejlesztett Fészekház programunkat, amelynek segítségével nem csak egy, hanem számos családnak tudunk segíteni álmai otthonának megvalósításában.

Sajnos, a koronavírus járványhelyzet miatt a sajtóeseményt kénytelenek voltunk lemondani.

A FÉSZEKHÁZ PROGRAM

Kifejlesztettünk egy szabadalmazott építési rendszert, amely ipari sorozatgyártással, modulárisan készül, és egy oktatóprogram segítségével részben kaláka vagy „csináld magad” módon a szerkezet felépíthető.

Fészekház prototípus

A szakipari munkákat megfelelő végzettséggel rendelkező szakemberek végzik. A család gyarapodása esetén az épület néhány héten belül, igény szerinti méretre bővíthető. Célunk az, hogy a hatóságokkal és a kormányszervekkel együttműködve ebből egy országos otthonteremtést támogató programot tudjunk létrehozni.

A HORIZONT ™ technológia minden szükséges minősítéssel rendelkezik.

A Műszaki Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem, az Óbudai Egyetem Ybl Miklós Építéstudományi kara és a Budapesti Komplex Szakképzési Centrum közreműködésével útmutatót és műszaki leírásokat készítünk, hogy a megrendelő fiatal pár az építkezés folyamatáról és a hozzá kapcsolódó egyéb teendők minden részletéről alapos felvilágosítást kapjon.

STRATÉGIA

  • Kidolgoztuk az online megrendelések lehetőségét.
  • A ház felépítéséhez egy kivitelezési oktató programot készítünk.
  • Egy 3D-s animációs program segítségével minden részletre kiterjedő dokumentáció készül a munka megkönnyítésének érdekében.
  • Nagybani kedvezményes anyagbeszerzéssel és üzemi sorozatgyártással készült szerkezeti panelekből, saját munka hozzáadásával a család vagy családalapításra készülő fiatal pár sokkal olcsóbban juthat hozzá fészkéhez, otthonához.

A jelenlegi jogszabályoknak és az önkormányzatok által megkövetelt, különböző paramétereket figyelembe véve, a telekadottságoknak megfelelően elkészülnek a részletes kivitelezési (építészet, tartószerkezet, villamosság, központi hűtés-fűtés, napenergia) tervek.

 

További információ: www.horizontotthonacsaladnak.hu