A 2020 tavaszán elindult világjárvány átalakította az életünket, amely már soha nem lesz olyan, mint korábban volt. A HORIZONT Global Kft. vezetése nem csupán kihívásként tekintett erre az időszakra, de lehetőséget is látott benne.

Utólag visszagondolva, illetve értékelve az elmúlt időszakot, valójában még ebben a nehéz gazdasági szituációban is sikerült a kialakult helyzetet úgy kezelnünk, hogy a cég eredményességét a járvány hatásai kevésbé érintsék negatívan. Ez köszönhető részben a menedzsment előrelátó és rugalmas üzletpolitikájának és a munkatársaink példamutató hozzáállásának!

Másfelől megfigyelhető volt, hogy az ügyfelek sokkal körültekintőbben, több információ birtokában döntöttek az építési technológiák kiválasztásakor, mely során nagy számban döntöttek a HORIZONT™ technológia mellett. Soha ekkora érdeklődés még nem volt a technológiánk iránt!

Energiatakarékos és környezetbarát rendszer a jövő
generációjának szolgálatában.

Valóban nagy kihívás volt a pandémia, ami szinte mindenkit rákényszerít arra, hogy nekigyürkőzzön annak a különlegesen nagy feladatnak, amit újjáépítésnek nevezünk! Megújulásra van szükség ahhoz, hogy képesek legyünk leküzdeni a gondjainkat, helytállni a modern világ kihívásai közepette, és erős, sikeres országgá tudjunk válni! Ennek érdekében a legsürgetőbb feladatunk a magyar gazdaság újjáépítéséhez való hozzájárulás.

Az otthonteremtési program keretében az építőipar is nagyobb lendületet kapott, az pedig előremutató, hogy elindult a települési önkormányzatok bevonása egy részben államilag koordinált és finanszírozott gazdaságfejlesztési programban is.

KOMPLEX PROGRAM ÖNKORMÁNYZATOKNAK

Korszerű HORIZONT™ technológia ideális választás közintézmények építéséhez

A HORIZONT Global menedzsmentje felismerte az ebben rejlő lehetőségeket, értékeket, és a válság időszakát arra is kihasználta, hogy egy komplex programot, ajánlatot dolgozzon ki az önkormányzatok részére a cég eddigi tapasztalataira alapozva, bemutatva több, HORIZONT™ technológiával készült referenciaépületet (pl. közösségi házak, óvodák, iskolák, közintézmények), melyre méltán büszkék lehetünk!

Rendszerünkkel épült üllői Csicsergő óvoda

A „HORIZONT™ az önkormányzatoknak” programunk elsősorban „az idő pénz” elvre épül, hiszen ma a piacon kevés olyan technológia van, ami ilyen rövid idő alatt építészeti megoldást adhat a közjót szolgáló önkormányzatoknak. A választók felé el kell számolniuk az elvégzett vagy éppen el nem végzett munkával. Nem mindegy, mekkora költséggel, mennyi idő alatt és milyen minőségű építkezéseket sikerül szó szerint tető alá hozni.

Számukra nagy segítséget jelent, hogy egy korszerű, mégis sokat próbált technológiára tudnak támaszkodni, amely lehetővé teszi, hogy lényegesen gyorsabban és mégis professzionálisan tudják a feladatokat megoldani.

HORIZONT™ TECHNOLÓGIA

A HORIZONT™ technológia úgynevezett száraz eljárást alkalmaz, mind a négy évszakban építhető. A szerkezet adottságainak köszönhetően 5–10 százalékkal nagyobb a hasznos alapterület, a pontos szerelésnek köszönhetően szinte alig van hulladék. Az elkészült épület nemcsak energiatakarékos, de egyúttal környezetbarát is.

A könnyű acélvázas technológiával többszintes épület és emeletráépítések is megvalósíthatók.

Az építési elemek könnyűek, a legtöbb esetben daruzást nem igényelnek, ugyanakkor rendkívül erős, földrengés és viharálló építmények hozhatók létre velük. Az sem elhanyagolható, hogy rugalmas építési mód, ami sokféle anyaggal párosítható. A végeredmény pedig egy időtálló, generációkat kiszolgáló épület.

Az önkormányzatoknál különösen nagy jelentőséggel bír, hogy a termékünk egy energiatakarékos, könnyű acélvázas technológia, ami éppen a súlya miatt olyan épületeknél is alkalmazható, ahol további emelet ráépítését vagy a tetőtér beépítését tervezik.

Ez egy 1977 óta fejlesztett, védett, gyártásában és szerelhetőségében is rendkívül hatékony technológia, amely 4 kontinensen, 11 országban több ezer épülettel bizonyított, és minden hazai szabványnak megfelel. Örvendetes, hogy egyre több hazai és külföldi befektető, beruházó keres meg bennünket, ami azt bizonyítja számunkra, hogy nem volt hiábavaló az eddigi munkánk!

PARTNERHÁLÓZAT

Az utóbbi időben nagy figyelmet fordítottunk Partnerhálózatunk fejlesztésére, így jelentősen nőtt azoknak a cégeknek a száma, akik HORIZONT™ technológiával építenek.

Kiemelten fontosnak tartjuk a Partnerek betanítását, képzését, illetve a jövő szakembereinek biztosítását. Az idei tanévtől bekapcsolódunk az oktatási rendszerben történő képzésbe is, ami nagy felelősséget ruház ránk!

Amire büszkék vagyunk – Rendezvényház, Gomba

Nagy várakozással tekintünk az idei és az azt követő évekre, ahol az EU és hazai támogatások pályázatainál jelentős hangsúlyt kapnak majd az önkormányzatok, a környezetvédelem és az innováció. Nem titkolt szándékunk, hogy olyan technológiával jöjjünk ki a piacra, ami ezeknek a kritériumoknak teljes mértékben megfelel, és a moduláris építkezésről szól.

2022-ben lesz negyed százada, hogy a termék Magyarországon folyamatos fejlesztés alatt áll. Ezt a 25 éves kitartó munkát szeretnénk azzal ünnepelni, hogy minél szélesebb körben tudjunk a közjó és a lakosság szolgálatában állni. Ennek érdekében széles körű kampányt tervezünk, mely során bemutathatjuk a jövő generációnak szánt építési módszerünket, amely környezetbarát és a 21. század kihívásainak megfelel.

 

 

www.horizontglobal.com