10 ezer négyzetméteres raktárcsarnok érte el a legmagasabb pontját

A KÉSZ Csoport megbízása a tervezéstől egészen a kivitelezésig tart. A létesítmény nem csak a raktárkészlet logisztikai kiszolgálására szolgál majd, hanem korszerű irodai és szociális igényeket is teljesítő blokkokkal rendelkezik majd.

Pest megye ipari fejlődése az utóbbi években rohamosan fejlődött, az Express Luck is itt találta meg a számításait. A logisztikai igények gyorsabb és korszerű kiszolgálása érdekében szükség volt egy minden igényt kielégítő új raktárcsarnokra, amelynek kivitelezése a tavalyi év folyamán kezdődött meg. A KÉSZ Csoport, ezen belül pedig a KÉSZ Építő és Szerelő Zrt. feladata az engedélyezési és kiviteli tervektől a csarnok teljes körű kivitelezéséig tart. Ebbe beletartozik többek között az előregyártott vasbetonszerkezet, a trapézlemez tetőfedés, a szendvicspanel oldalfalhéjalás, mindez 18 cm vastag ipari padlóval és 6 db dokkoló rámpával. Emellett a megbízás részét képezik a közműépítési és útépítési munkák elvégzése, mindezeket a telken belül.

Az épület a legmagasabb pontját március 31-én érte el, amellyel a KÉSZ Csoport bőven teljesítette a tervben elfogadott határidőt. A bokrétaünnepségen beszédet mondott Yang Gu, az Express Luck projektmenedzsere, Nagy János, Szigetszentmiklós polgármestere, valamint Tápai Árpád, a KÉSZ Építő és Szerelő Zrt. vezérigazgató-helyettese, az Igazgatóság tagja.

„Rendkívül példaértékű együttműködésben vehetünk részt ebben a projektben. Mindig üdítő élmény látni, ha az elképzelések egy irányba mutatnak és ez a munkafolyamatokat is megkönnyíti. A rugalmas kooperációnak, valamint kollégáink szakértelmének és professzionalizmusának hála a projekt során felmerülő kihívásokat kezeltük. Minden időben és a megfelelő minőségben halad, így örömmel jelenthetjük be, hogy megtarthattuk az ilyenkor hagyományos bokrétaünnepségünket” – mondta Tápai Árpád, a KÉSZ Csoport generálkivitelező tagvállalatának, a KÉSZ Építő és Szerelő Zrt.-nek vezérigazgató-helyettese, az Igazgatóság tagja.

„Mi az Express Luck csapatánál mindig úgy véljük, hogy a megfelelő és támogató közeg mellett a tökéletes partnereket is meg kell találni – ez ennél a projektnél sincs máshogy. Rendkívüli kapcsolatot tudtunk kiépíteni a helyi városvezetéssel, emellett a KÉSZ Csoporttal való együttműködésünk példaértékű. Egészen a tervezéstől a megvalósításig a szakértelem és az elhivatottság legmagasabb fokát tapasztaltuk és a mai nap is példa arra, hogy együtt bőven a határidő előtt elérkezhettünk erre a pontra”– mondta Yang Gu, az Express Luck projektmenedzsere.

A KÉSZ Csoport részéről a projektben több tagvállalat és partner is részt vett. Az előregyártott vasbetonszerkezet gyártásáért és szereléséért a dvb Kft., az elektromos munkák teljes körű kivitelezéséért a PROVIM Kft., a sprinkler szerelésért pedig a VENTOR Kft. a felelős. A kiviteli tervek elkészítésében a Cégcsoport stratégiai partnere, a bim.GROUP vett részt.

 

Forrás: Positive Adamsky