Négyezer négyzetméteres gyár épül Martonvásáron

344
Kép forrása: caola.hu

Letették az alapkövét a Caola Zrt. új, 4000 nm-es gyártócsarnokának Martonvásáron. A tervek szerint az építkezést már ez év decemberében befejezik és megkezdődik a termelés az új üzemben. Az új gyár első ütemben 40-50 új munkahelyet biztosít.

Megkezdődött a Caola Zrt. új gyárának építése a Nemzeti Ipari Park Üzemeltető és Fejlesztő Zrt. (NIPÜF) Inpark Martonvásár ipari parkjában. Az új üzemnek helyet adó 3 hektáros területet tavaly májusban vásárolta meg a főként kozmetikai, háztartásvegyipari professzionális fertőtlenítő és tisztítószereket gyártó, hazai tulajdonú Caola.

A 4,5 milliárd forint költségvetésű fejlesztés által megépül a négyezer négyzetméteres üzem, valamint korszerűsödik a gyártási technológia és a kutatás-fejlesztési infrastruktúra is – tájékoztat közleményében a Caola Zrt.

„Az elmúlt egy évben a háttérben gőzerővel folytak a technológiai és épületre vonatkozó kivitelezési tervek elkészítésére vonatkozó feladatok és mára sikerült a beruházásnak a „látványosabb” szakaszához, azaz az építkezéshez érnünk. Célunk, hogy a Caola nevéhez és múltjához méltó, a legújabb kihívásoknak és a magas technológiai szintnek megfelelő korszerű gyártási, kiszerelési technológiánk, valamint a kutatás-fejlesztési infrastruktúránk legyen, amely a munkahelyteremtés mellett a vállalatunk másik kulcsfontosságú értéke és célkitűzése” – mondta Dr. Bándi Imre, a Caola Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Az új üzemben első körben 40-50 új munkahelyet hoznak létre, azonban a terület méretének, a csarnok, illetve az üzem moduláris felépítésének köszönhetően ez a későbbiekben akár bővíthető is – közölte a vállalat. Hozzátették, a beruházást a Pénzügyminisztérium Egészségipari Támogatási Programjának (ETP) keretei között valósítják meg.

A tervek szerint az új üzem építését ez év decemberében befejezik és megindul a gyártás.

 

Forrás: Caola