Wolf András nyerte el az Év Projektmenedzsere Díjat a MOL Campus generálkivitelezésének irányításáért

775

A Projektmenedzsment Világnapjához kapcsolódva idén már 23. alkalommal díjazta a szakma legjobbjait a Projektmenedzsment Kiválóság Tábla. Az Év Projektmenedzsere Díj célja, hogy reflektorfénybe állítsa a példaértékű szakmai eredményeket, sikeres életutakat. A kiemelkedő kompetenciákkal rendelkező projektmenedzserek elismerésével a projektmenedzsment kultúra fejlődését kívánja erősíteni.

Napjainkban a projektmenedzsment szakma kiemelkedő fontossággal bír a vállalatok és szervezetek életében, kiemelten fontos a siker és hatékonyság szempontjából. A megfelelő projektmenedzsment révén a vállalatok képesek optimalizálni erőforrásaikat, hatékonyan kezelni projektjeiket és jobban alkalmazkodni a változó üzleti környezethez. Ebben a rendszerben van kitűntetett szerepe a projektvezetőknek, akiknek számos kulcsfontosságú feladata van, amelyek hozzájárulnak a projektek hatékony végrehajtásához és a célok eléréséhez.

Az Év Projektmenedzsere Díjat idén Wolf András, a Market Építő Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese vehette át, aki a MOL Campus generálkivitelezését irányította műszaki igazgatóként, projektvezetőként. A 2022. őszén átadott, 143 méter magas toronyház Magyarország legmagasabb, leginnovatívabb és legkörnyezettudatosabb épülete, több mint 25.000 négyzetméter homlokzati felülettel és teljesen egyedi térformálással, illetve belsőépítészeti kialakítással. A kivitelezés különleges műszaki megoldásokat, látásmódot és szervezőkészséget követelt meg. A több mint 50 fős generálkivitelező csapat irányítása igazi kihívás volt.

Wolf András kiemelte, hogy projektmenedzserként a célja a különböző személyiségű csoporttagokat egy koherens csapattá kovácsolni. Elmondta, hogy fontos számára az eredmény, és az odavezető út teszi igazán izgalmassá a projektet. Szerinte egy projektmenedzsernek gyorsan kell kezelnie a váratlan helyzeteket, és tudnia kell a partner és a szponzor fejével gondolkodni.

Molnár Ákos András és Wolf András

Különdíjat kapott Molnár Ákos András, a PriceWaterHouseCooper Magyarország Kft. vezető menedzsere, a thyssenkrupp budapesti fejlesztőközpontjában zajló agilis transzformáció támogatásáért. A projektben a fő kihívást az jelentette, hogy a projektmenedzsment módszertan változásával szervezeti változásokat is kellett menedzselni, ráadásul igen szoros határidővel.

A díjátadót kerekasztalbeszélgetés követte a korábbi évek díjazottjaival, akik azóta nemzetközi színtéren is elismerést vívtak ki maguknak: Sárvári Marianna 2022-ben, Pém Attila 2023-ban lett az IPMA Global Award „Project Manager of the Year” aranyérmese.

Bővebben a díjról: http://www.evprojektmenedzsere.hu/

________________________________________________________________________

Az Év Projektmenedzsere Díjról

A kitűntetés évenkénti odaítélésének célja a hazai projektmenedzsment élet egy-egy kiemelkedő szakemberének elismerése, a sikeres projekt eredményeinek bemutatása és általuk a projektmenedzseri tudás és szakma jelentőségének fókuszba helyezése. Az Év Projektmenedzsere díj szervezője a projektmenedzsment szakmai szervezetek közösségének képviselőiből alakult Projektmenedzsment Kiválóság Tábla.

Projektmenedzsment Kiválóság Tábla tagjai:

  • Magyar Projektmenedzsment Szövetség (PMSZ)
  • Fővállalkozók Magyarországi Szövetsége (FŐVOSZ)
  • Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület (HTE) Projektmenedzsment Szakosztály
  • Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ)
  • Építéstudományi Egyesület (ÉTE)
  • Neumann János Számítógéptudományi Társaság (NJSZT)
  • Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ)

Forrás: Magyar Projektmenedzsment Szövetség