Zsalutechnológia: regionális szolgáltatási központot épít a Meva

612

A műanyag zsaluhéjak vezető gyártója, a Meva szerint az elmúlt években a piacra került saját, hazai zsalupark karbantartása is ad majd feladatot a csúcstechnológiával felszerelt új, környezetbarát regionális központnak.

A szerkezetépítési munkák zajlanak a Meva 3 milliárd forintos telephely fejlesztésén, Budapest agglomerációjában. A 25 000 négyzetméteres új telephely a tervek szerint az év végén kezdi meg működését. A cég teljes termékválasztékát, így a korszerű, környezetbarát műanyag zsalutáblákkal szerelt eszközök karbantartását, tisztítását felújítását végző új vállalati egység a magyar piac kiszolgálása mellett a környező országokba irányuló szolgáltatás-exportot is tervez.

 

A csúcstechnológiával felszerelt, 3 200 négyzetméteres, irodákat és karbantartó üzemet magában foglaló csarnokot a 20 000 négyzetméteres tárolóterület szolgálja majd ki. A regionális szinten is jelentős beruházással nyolcszorosára nő a Meva szolgáltatási kapacitása, amelyet döntően az innovatív műanyag héjjal szerelt zsalurendszerek használóinak kínál. A kapacitásnövelés a piaci tendenciákat nézve nem tűnik túlzottnak.

Versenyelőny a modern zsalupark

Ahogy a piac más résztvevői, a Meva is eladási és bérleti forgalmának idei csökkenésére számít a jelentős betonigényű állami beruházások és az előkészített lakásépítések csökkenő száma miatt. Ennek okaiként a folyó munkák kifutása utáni időszakban feladatot adó nagy munkák indulásának hiánya és mindezzel párhuzamosan élénkülő „körbetartozási” lánc – az elvégzett munkák kifizetésének okkal vagy ok nélküli visszatartása – jelölhető meg.

A nagy és kisebb beruházásokon innovatív zsalutechnológiai megoldásait egyaránt kínáló, az elmúlt években egyre jelentősebb piaci részesedést szerző cég rendelésállománya a karbantartási szolgáltatás tekintetében azonban folyamatosan nő. A Meva műanyag héjakkal szerelt zsaluzatok látszóbeton felületekre történő alkalmazásának előkészítésére irányuló megrendeléseket egyre inkább kiegészíti az ún. idegen zsaluzatok felújításának volumene is.

A csökkenő zsalueladással és -bérléssel szemben a karbantartási szolgáltatás rendelésállományának növekedése várható. És nem csupán a Meva saját, műanyag héjakkal szerelt zsaluzatainak látszóbeton felületekre történő előkészítése, de nő az ún. idegen zsaluzatok felújításának volumene tekintetében is.

Az elmúlt években ugyanis növekedett a kivitelezők saját zsalukészleteinek mennyisége, ami most a korszerű eszközökbe beruházók számára, az emelkedő önköltségek ellenére is gazdasági előnyt jelenthet. „Még mindig olcsóbb a saját, műanyag zsaluhéjjal szerelt zsaluzatok karbantartása, mint a zsalubérlés.” – mondta el Botta D. Mihály, a Meva Zsalurendszerek Zrt. vezérigazgatója.

A 20 éves innováció ma kínál tényleges versenyelőnyt

Filozófiája szerint a több mint fél évszázada működő családi vállalkozás üzletmenetét már a kezdetektől a környezettudatosság hatotta át. Jó példa erre a MEVA találmányként több mint 20 éve forgalmazott famentes műanyag zsaluhéj, amely máig egyedülálló megoldás.
A gyakorlatilag számtalanszor újrahasznosítható környezetbarát műanyag zsaluhéj, mint saját építési eszköz, ma a jól tervezhető költségek miatt akár versenyelőnyt is jelenthet a korszerű eszközparkba az elmúlt években beruházott kivitelezők számára. A vállalati szemlélet másik jó példája a hamarosan megépülő magyar telephely is, amely tevékenységének minden lehetséges részterületén megújuló energiaforrásokat fog használni.

 

Forrás: Build-Communication