Dr. Gondi Ferenc, a CTP Magyarország új vezetője

Vezetőt vált a CTP, a logisztikai és ipari ingatlanok tulajdonosa, fejlesztője és kezelője. A cég hazai leányvállalata élére Remon Leonard Vos, a társaság alapító tulajdonosa Dr. Gondi Ferencet választotta. Az új vezető szinte a magyarországi piacra lépés kezdete óta aktív részese a a CTP csapatának – közölték.

Az elmúlt hónapok sikeres piaci és gazdasági eredményei mellett a szervezeti struktúra átalakítására fordított nagy figyelmet az ipari ingatlanok piacvezető cége, a CTP. Közölték, a magyarországi csapat új tagokkal és új vezetővel vág neki az elkövetkező időszak kihívásainak, hogy továbbra is biztosítani tudják a CTP dinamikus növekedését.

A CTP hazai leányvállalatának új vezetője, Dr. Gondi Ferenc kezdetben jogi igazgatóként, majd üzleti funkciókért felelős vezetőként, COO-ként és helyettes vezetőként segítette a stratégiaalkotást és a sikeres üzleti folyamatokat. A cég közölte, munkájának köszönhetően a CTP rövid idő alatt, mintegy öt év jelenlét után nemcsak élenjáró lett Magyarországon, hanem újszerű üzleti modelljének, okos megoldásainak, közösségépítő és környezetbarát szemléletének köszönhetően piacformáló is.

„A CTP magyarországi vezetőjeként célom, hogy ez a rendkívül dinamikus vállalat megőrizze a piacvezető szerepét és folyamatosan új eredményeket érjen el. Csapatommal jó ütemben haladunk előre, középpontba helyezve a munkavállalóinkat, az általunk épített közösséget, miközben kiemelt figyelmet fordítunk az általunk épített ipari ingatlanok innovatív előállítására és fenntarthatóságára. Vezetésem alatt az elmúlt időszakban több olyan rendkívül izgalmas projektet kezdtünk meg, melyek tovább erősítik idei eredményeinket” – hangsúlyozta dr. Gondi Ferenc.

A Közép-Kelet-Európában és Magyarországon is piacvezető ingatlanfejlesztő- és kezelő CTP célja 2026-ra megduplázni portfolióját.Az idei évben hazai állományuk meghaladja az 1 millió négyzetmétert. Négy év múlva, a terveink szerint 2 millió négyzetméterre kívánjuk növelni, s ezzel párhuzamosan fejlesztjük napelemparkjainkat is, hogy karbonsemlegessé válhassunk. Fókuszunkban a jövő ingatlanjai, a körforgásos épületek állnak, amelyekkel új modelleket kívánunk meghonosítani a magyar ipari ingatlanok piacán.” – ismertette a stratégiát az új vezető.

A vállalat kitért arra is, hogy a megújult és kibővült csapatának köszönhetően a közelmúltban olyan új partnerekkel bővült a bérlői köre, mint például az elektromos autóiról és akkucserélő állomásairól híres kínai autógyártó, a NIO, vagy a Kühne+Nagel. A kiváló gazdasági eredmények mellett a cégcsoport 2022. első félévét 25%-os portfolió-növekedéssel, 9,5 millió m² bruttó kiadható alapterülettel és több mint 95%-os kihasználtsággal zárta. Több szakmai elismerést is kaptak idén, például a BREEAM legmagasabb, „Outstanding” fokozatát, vagy a Portfolio Property Awards az „Év Raktárbérleti Tranzakciója” díját. Legutóbb az október végén megrendezett Europa Property Awardson nyerték el „Az Év Raktárfejlesztője” címet – számolt be a CTP.

A CTP a logisztikai és ipari ingatlanok legnagyobb tőzsdén jegyzett tulajdonosa, fejlesztője és kezelője kontinentális Európában a bruttó bérbeadható terület szerint, tíz országon átívelő 9,5 millió négyzetméterével. A vállalat teljes egészében BREEAM-tanúsítványt kiérdemlő kelet-közép-európai portfólióval rendelkezik, továbbá 2021-től szén-dioxid semleges működésre tért át.

Forrás: sajtóanyag