Az új telephely 3 milliárd forintos beruházással épül Budapest agglomerációjában. A környezetbarát műanyag zsaluzás területén piacvezető MEVA hamarosan induló fejlesztésének célja, hogy ne csak a hazai igényeket, de a környező országokat is kiszolgálja új telephelyéről.

A beruházás az előkészítés végső fázisába ért. Az innovatív, környezetbarát műanyag zsalutechnológiát jegyző, zsalubérléssel, zsalurendszerek gyártásával és forgalmazásával is foglalkozó MEVA, a hazai építőipar egyik meghatározó vállalataként a magyarországi építőipari beruházások egyik legnagyobb zsalubeszállítója. Az új befektetésnek köszönhetően kapacitásai nyolcszorosára bővülnek majd, így a hazai igényeken túl a környező országokból érkező bérleti zsalupark eszközeinek felújítását, és az ahhoz kapcsolódó szolgáltatásokat is könnyen ki tudja majd szolgálni.

MevaDec födémzsalu

A 25 000 négyzetméteres területen helyet kap egy 20 000 négyzetméteres tárolóterület és egy 3 200 négyzetméteres irodákat és karbantartó üzemeket is magában foglaló csarnok. „A technológia segítségével kevés élőmunkával tudjuk majd előkészíteni például cégünk innovációját, a famentes környezetbarát zsaluhéjakat a végtelen számú újra felhasználásra.” – mondta Botta D. Mihály, a Meva Zsalurendszerek Zrt. vezérigazgatója. „A MEVA több, mint 50 éves családi vállalkozás, és már a kezdetektől kiemelt figyelmet szenteltünk a környezet védelmére, a fenntarthatóságra. Ennek egyik fontos eszköze a famentes zsaluhéj, ami több mint húsz éve elérhető kínálatunkban, és amivel az ipari célú fakitermelés csökkentéséhez tudunk hozzájárulni. A műanyag zsalutáblák minimális felújítást követően számtalanszor használhatók, így gazdaságos és környezettudatos választás minden kivitelező cég számára. Ez a műszaki megoldás a MEVA találmánya és máig egyedülálló a zsalupiacon. Új telephelyünk kialakítása is ennek a szemléletnek a jegyében történik: minden lehetséges helyen megújuló energiaforrásokat fogunk használni.”

Zsalubérlés vagy zsaluvásárlás?

Tekintettel az utóbbi időkre jellemző hektikus árváltozásokra – melyek a hazai és nemzetközi piacokon egyaránt jelen vannak – és a beszerzési nehézségekre, mindenképpen előnyben vannak most azok, akik a tavalyi évben bővíteni tudták eszközparkjukat. Ugyanakkor a 2021-es évben a cég eszközbérlési bevételei ismét meghaladták az eladások bevételeit. „Bérleti eszközparkunkat az igényeknek megfelelően tovább bővítjük. Ugyanis idén tavasszal 20%-kal több eszközünk van bérlőknél, mint a tavaly őszi szezonban, így a MEVA eddigi történetének csúcsán áll jelenleg ez a divízió.” -mondta az ügyvezető.

MevaDec műanyag zsaluhéj

Korszerű zsalutechnológia „kicsiknek” és „nagyoknak”

Az elmúlt években a korszerű zsalutechnológiát igénylő nagyberuházások körének bővülésével a MEVA, a felmerült igényekre reagálva, növelni tudta piaci részesedését, így a 2021-ben 3 milliárd forint nettó árbevételt realizált. A cég hazai ügyvezetője a sikert elsősorban abban látja, hogy elérhetővé tették a kisebb vállalkozások számára is a „nagyok” által használt korszerű zsalutechnológiát. „2021 év végén indítottunk útjára a MEVA webshopot. Ez a webshopra hasonlító, de valójában nem klasszikus értelembe vett webshopként üzemelő online értékesítési felületet, híd a megrendelő és cégünk között. A regisztrált felhasználók rendelési igénye beérkezik munkatársainkhoz, azt szakértőink átnézik, javaslatot tesznek optimalizálására. A vevő pedig a javaslatok és az egyéni igények figyelembevételével már könnyedén, néhány kattintással megrendelheti a szükséges készleteket, frissítheti eszközparkját. További segítséget jelent, hogy szakértőink a gyakorlati tapasztalatok alapján standard csomagokat állítottak össze, amelyek tartalmazzák a legszükségesebb alap termékeket egy átgondolt zsaluparkhoz, ezek „testre szabásával” tovább könnyíthető a beszerzés. Az új online értékesítési felületnek köszönhetően a kisebb vállalkozások számára is elérhetővé váltak az eddig leginkább a „nagyok” által használt korszerű technológiák, a nap 24 órájában. A siker pedig számokban is mérhető.”

 

Forrás: Build-Communication