Technológiai korszerűsítés a Hídtechnika Kft-nél

1582

Jelentős technológiai korszerűsítést hajtott végre a Hídtechnika Kft., melynek köszönhetően a jelenlegi tevékenységi körét tovább bővítheti – jelentette be Lipót Attila István ügyvezető, a cég február 1-i sajtótájékoztatóján.

A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében, az Európai Unió támogatásával valósul meg. A 291,69 millió forint összköltségű projekt részeként 204,18 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el a vállalat a „GINOP_Plusz-1.2.1-21 azonosító jelű, „A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása” című konstrukció keretében.

Az 1991-ben alapított, mély- és hídépítés területen működő vállalat számos hazai közlekedésépítési műtárgy (első sorban hidak), építésében és felújításában vett már részt, jelenleg a Lánchíd korrózióvédelmi munkáit is végzi. Fő tevékenységi körük a hídszigetelési, vasbetonszerkezet sóvédelmi, javítási, illetve az acél hídszerkezetek korrózióvédelmi munkáin kívül hídfelújítási és hídépítési munkák elvégzése.

Ez a tevékenységi kör bővül ki a technológiai fejlesztés során beszerzett új gépek és eszközök segítségével – a hídfelújítási, hídépítési munkákhoz tartozó vízépítési, rézsűképzési munkákkal, a hídépítés során a nagyméretű híd felszerkezet mozgatásával, a vasbeton szerkezetek feszítésével, injektálásával, vízfolyások rendezési munkáival.

A projekt keretében az alábbi gépeket és berendezéseket szerzik be: törőgép, rövid löketű hidraulika henger, rögzítő anyás hidraulika henger, kettős működésű hidraulika henger, hidraulikus tápegység, elektromos szivattyú, hidraulikus tápegység 2 tolópad működtetéséhez, hidraulikus szintező/emelő henger, hosszúgémes kotró, keverő és injektáló egység.

Jelen pillanatban egy szerződésmódosítás van folyamatban a támogató szervezettel, ennek eredményeképpen terveik között szerepel jelen pályázat keretein belül még számos munkagép/eszköz beszerzése is.

A géppark fejlesztés mellett munkavállalói nyelvi képzés, valamint szervezetfejlesztési tevékenység is megvalósul a vállalat apostagi telephelyén.

A projektről bővebb információ: https://www.hidtechnika.hu/