A KM Építő Kft. a „GINOP_PLUSZ-1.2.1-21-2021-02251” felhívásra beadott pályázata 164,45 millió forint feltételesen vissza nem térítendő európai uniós támogatásban részesült. A projekt a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz keretében valósul meg. A fejlesztésük fő célja javítani a cég technológiai felkészültségét, versenyképességét és erőforrás-hatékonyságát.

A GINOP_PLUSZ-1.2.1-21-2021-02251, “A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása” című felhívásra benyújtott „Új csarnok építése, eszköz beszerzések, soft skill képzés és stratégiai tanácsadás a KM Építő Kft-nél” című projekt keretében Szigetszentmiklóson új épület kialakítását, 3 eszközbeszerzést, napelemes rendszer telepítését, valamint tanácsadási szolgáltatás és képzés igénybevételét valósítja meg a KM Építő Kft.

“Mivel cégünk dinamikusan fejlődött az elmúlt évek alatt még a Covid időszakában is a cégvezetés úgy döntött ideje bővülni és döntés született egy új építésű 821,54m2-es irodák és csarnok megépítésére.” – írja közleményében a vállalat. Hozzáteszik: az újonnan megépülő csarnokban kerülnek majd elhelyezésre a projekt keretében beszerezni kívánt eszközök (1 db mini kotró, 1 db kotró-rakodógép és 1 db kompakt rakodógép), melyek beszerzésével újabb megrendelői igények kielégítésére lesz képes a cég, továbbá szélesíti portfólióját, miközben növeli szolgáltatása színvonalát.

A projekt során telepítésre és üzembe helyezésre kerülő napelemes rendszerrel továbbá a hosszútávú fenntartható és gazdaságos működését kívánják biztosítani, mivel – mint írják – a KM Építő Kft.-nek fontos a klímatudatosság és az energiamegtakarítás.

Csonka Tamás, a KM Építő Kft. ügyvezetője a projekt bemutatásán Szigetszentmiklóson

“A stratégiai és üzlettervfejlesztésre azért van szükség, mert újra modellezni kell cégünket a piacon így, hogy folyamatos a növekedés, új csarnok és eszközbeszerzés történik. Így érdemes új stratégiát és üzleti tervet készíteni, mely megalapozza a jövőképet és a további fejlődés lehetőségeit. Fontos számunkra az is, hogy a dolgozóinkat folyamatosan motiváljuk és képezzük. A belső konfliktusok megoldására választottuk ki a soft skill képzések közül az asszertív képzést melyre célunk 6 munkavállalót elküldeni előzetes HR felmérés alapján.” – mondta el a fejlesztések kapcsán Csonka Tamás, ügyvezető.

A vállalat hangsúlyozta, a fejlesztések által nagymértékben tudják növelni a cég jövedelmezőségét, hatékonyságát. Az új eszközök beszerzésével növekszik a teljesítés, ezáltal pedig új munkaerőt is tudnak alkalmazni.

Összességében tehát – foglalta össze a vállalat – a projekt eredményeként, a cég gépparkjának fejlesztésével kapacitásbővítés valósul meg, melynek köszönhetően növelni tudják árbevételüket, működésük pedig hosszútávon költséghatékonyabbá és környezetkímélőbbé válik.

A projekt tervezett befejezése: 2023.06.30.

A KM Építő Kft. főtevékenysége a út, autópálya építése. Teljes körű útépítési szolgáltatást nyújtanak, beleértve a talajstabilizáció és hideg remix eljárást, valamint a szalagkorlát építést és vadvédő kerítés telepítést is.

További információ kérhető:

Csonka Tamás, ügyvezető
e-mail: csonka.tamas@kmepito.hu
telefonszám: +36 30 336 9202

 

 

 

Forrás: KM Építő Kft.
Fotók: Magyar Építők, Dernovics Tamás