Elérte a szerkezetkész állapotot az egyik legnagyobb fővárosi komplex ingatlanfejlesztés a II. kerületben. A Margit körúton álló műemlék iskolaépület építészeti értékeit megőrző HomeWork projektben lakásokat, irodákat, mélygarázst, üzlethelyiséget és a korábbinál nagyobb, gondozott parkot is kialakítanak. A főváros egyik első iskolaépületének rehabilitációjával és átalakításával a fejlesztő Codic célja a különleges építészeti értékek megőrzése és a mai igényeket kielégítő terek létrehozása.

A fővárosi Margit körúti műemlék iskolaépület építészeti értékeit megőrző HomeWork projekt február végén érte el a szerkezetkész állapotát. A II. kerület frekventált helyén, a Margit körút és a Rómer Flóris utca sarkán álló, 140 éves klasszikus iskolaépület rehabilitációját 2020 májusában kezdte meg a Codic Hungary, amint arról korábban beszámoltunk. A vegyes funkciójú fejlesztést az épület teljes homlokzati rekonstrukciójával, tereinek részleges átalakításával és bővítésével, valamint jelentős, 1300 négyzetméternyi zöldfelület kialakításával biztosítja a nemzetközi fejlesztő.

Prémium kategóriás lakások, tágas irodaterek

A kihasználatlan épület a tervek szerint az építészeti és műemléki értékek megőrzésével, a mai igényeket kielégítő terekkel kombinálva kap a jelentőségének megfelelő új, komplex funkciót. A HomeWork projektben – amelynek szerkezetépítési és generálkivitelezői feladatait a SWIETELSKY Magyarország Kft. végzi – a két felső emeleten 15 prémium kategóriás lakást alakítanak ki, az alsóbb szinteken pedig tágas, flexibilis irodatereket hoznak létre. Az irodaterek közel 4 méteres belmagasságával, az iskolaépület felújított, különleges belsőépítészeti megjelenést adó tereivel és az új épületrész teljes magasságú üveghomlokzatával egyedi irodaterek kialakítása volt a fejlesztő célja.

„Rugalmasan vettük az elmúlt két évben felmerült akadályokat, és sikerült tartanunk az építkezés ütemét, a közelmúltban megkezdhettük a homlokzatszerelési munkálatokat – mondta el Kalapács Kornél, a Codic Hungary ügyvezetője. – Ha arra volt szükség, módosítottuk a kiviteli terveket, hogy megóvjuk a telken álló fát, biztosítottuk a régészeti feltárást, komplex fejlesztési projektünk ütemezését nem hátráltatta sem a Covid–19-járvány, sem az építési költségek szédületes növekedése.”

HomeWork építkezési fázisa 2021 májusában (Forrás: homework.hu)

A felújított és kibővített épület legfelső két szintjén elhelyezkedő 40-90 négyzetméter közötti teraszos lakások a Rózsadombra, illetve a dunai oldalra néznek. Az alsóbb szinteken 3600 négyzetméternyi irodaterületet, valamint fedett teraszú éttermet, kávézót alakítanak ki.

„A teljesen felújított és kibővített 500 négyzetméteres park, a nyugodt belső kert és a teljes zárófödémen kialakításra kerülő extenzív zöldtető kombinációjával összesen 1300 négyzetméter zöld környezetet teremtünk. A régi épület díszlépcsőházát és homlokzatát megőrizzük, az eredeti állapothoz hűen újítjuk fel, a kialakításra kerülő tágas irodaterekkel pedig barátságos, egyedi belső teret biztosítunk majd az itt dolgozók számára” – fogalmazott László Gergely, a Codic Hungary projektmenedzsere.

HomeWork látványterv (Forrás: homework.hu)

Bőséges fény és új referenciapont a kerületben

A garázsból külön lépcsőházon és lifteken keresztül érhetők el az irodák és a lakások, valamint a földszinten is külön bejáratot biztosítanak majd a dolgozóknak és a lakóknak. Az egykori iskola monumentális lépcsőjét az iroda dolgozói használják majd a földszint és a második emelet között, onnan új lépcsőkarokon lesz elérhető a harmadik emeleti irodai szint. A meglévő homlokzat magas ablakait az új homlokzat nagy üvegfelületeivel kombinálják, ennek köszönhetően kívánják elérni, hogy bőséges természetes fényt kapjanak a belső terek. További cél, hogy a park és a közösségi tér új referenciapontként működjön majd a kerületben, hiszen nem csupán az itt lakók és dolgozók, de minden kikapcsolódni vágyó számára nyitva állnak majd.

Ingatlanfejlesztés 1970 óta

A Codic Hungary a Codic International tagvállalata. Az anyavállalat 1970 óta foglalkozik ingatlanfejlesztéssel. Projektjeit kiemelkedő építészeti koncepció, átgondolt tervezés, magas szintű technológiai megoldások jellemzik. A vállalat munkáiban megmutatkozik továbbá a fenntartható fejlesztés és a gondosan tervezett zöld környezet melletti elköteleződés. A Codic Magyarországon 2007 óta van jelen, és vegyes fejlesztésű, A kategóriás irodákat, valamint prémiumminőségű lakóépületeket épít. Jelenlegi projektjeivel együtt 53.100 négyzetméternyi épületet fejleszt.

 

Forrás: PR-ego Kommunikációs Ügynökség, homework.hu