A Békéscsabai Szakképző Centrum Vásárhelyi Pál Technikumában átadták azt a különleges oktatótermet, amelynek létrehozását a Wienerberger építőipari cég 18 millió forinttal és csaknem 1,5 millió forint értékű építőanyaggal segítette – közölte a Wienerberger Magyarország az MTI-vel.

A vállalat hétfői közleményében közölte, kiemelten fontosnak tartja a hazai szakképzés támogatását és a szektorban lévő szakemberhiány csökkentését. Hozzátették, abban bíznak, hogy a diákok az elméleti és a gyakorlati ismereteket egyaránt tökéletesen elsajátíthatják az intézményben.

A közleményben hangsúlyozták: a legkorszerűbb építőipari technológiák megismerése előnyt jelent a hazai és akár a nemzetközi munkaerőpiacon is. A vállalat ismertette, a Békéscsabai Szakképzési Centrummal a tantermen kívülre is kiterjesztették az együttműködést, hiszen a Wienerberger üzemében működő tetőfedő oktató centrum szintén kínál elméleti és gyakorlati képzést, a gyárlátogatásokon pedig technológiai és termékbemutatókat tartanak.

Az osztrák Wienerberger a világ egyik legnagyobb téglagyártója, Európában és Indiában több mint 200 gyárat üzemeltetnek – olvasható a magyarországi cégük honlapján. A Wienerberger Magyarország termelésének nyolc helyszíne közül az egyik legfontosabb Békéscsaba. Itt, a világ egyik legnagyobb cserépgyárában modern kerámia tetőcserepek, a mellette üzemelő téglagyár robotizált gyártósorán pedig korszerű kerámia falazóblokkok készülnek.

Az 1991-ben alapított Wienerberger Téglaipari Zrt. 2020-ban 28,4 milliárd forint, 2021-ben 33,8 milliárd árbevétellel zárt, mindkét évben több mint 8 milliárd forint exportértékesítéssel. Az adózott eredmény 1,3 milliárd forintról 4,3 milliárd forintra nőtt – olvasható a társaság beszámolójában.

MTI
Címlapkép: Körös Hírcentrum