Jelentős roham várható az idei hőszigetelés szezonban ősszel a Mapei szerint. Az emelkedő energiaárak és a rezsitámogatás csökkenés miatt számottevő keresletnövekedés várható, ezért nehéz lesz szakembert találni – vélekedik a vállalat.

A Mapei Kft-nél felkészültek az általuk prognosztizált rohamra, termékhiánytól nem kell tartani a szeptemberben induló hőszigetelési szezonban, viszont szakembert érdemes már most keresni. A vállalat márciusban közölt szakemberhiány kutatásának adatai szerint ugyanis 130 napot kellett várni épületszigetelő szakemberre.

Markovich Béla, a Mapei Kft ügyvezetője szerint azonban nem árt körültekintőnek lenni az energiahatékonysági beruházásoknál. Ne essünk bele az energiatakarékossági csapdába, amikor pénzkidobássá válik az energiacsökkentő beruházás. Például nyílászárócsere és szigetelés nélkül pénzkidobás nekiugrani a kazáncserének, napelemépítésnek vagy hőszivattyúnak – vélekedik Markovich.

A szakember szerint a legtöbb megtakarítás egy energiahatékonysági terv készítésével érhető el, ami figyelembe veszi az épület sajátosságait, a falazattól kezdve a légtér nagyságán át, egészen a családtagok számáig. De legalább érdemes egy olyan szakemberrel konzultálni, aki az energiahatékonysági felújítást átfogóan nézi és ad tanácsokat.

Forrás: Mapei