Az Austrotherm Kft 1991. óta gyártja az expandált polisztirolhab (EPS) hőszigetelő anyagokat. A győri központ mellett a gyöngyösi, és a szekszárdi gyárakból látja el országszerte partnereit a piacvezető vállalkozás.

Szekszárdon a gyár megnyitása után 10 évvel új csarnokot épített, így itt is teljes termékkínálattal áll partnerei rendelkezésére. A komplex raktározási rendszer szerves része az az idén munkába állt két vezető nélküli targonca, amelyek a blokkosító géptől a raktárba szállítják a félkész terméket, majd az előírt pihentetési idő eltelte után a vágósorra juttatják azokat.

Az automatizált rendszer előnye, hogy az anyagmozgatás folyamatos, jobban nyomon követhető, szervezhető, és a raktárkapacitás egyszerűbben optimalizálható.

Az EPS termékek fűtőszálas vágása

A vezető nélküli targoncákat speciálisan erre a célra fejlesztett szoftver vezérli, és mágneses nyomvonalkövetés segítségével tájékozódnak. A gyárban személyvédelmi lézerszkennerek biztosítják a balesetmentes munkavégzést. A robottargonca érzékeli, ha a haladási térbe belépnek, erre sebesség csökkentéssel, szükség esetén pedig azonnali megállással reagál. Az út szabaddá válása után pedig beavatkozás nélkül automatikusan folytatja útját.

Az Austrotherm Kft. rendelkezik Magyarországon a legnagyobb blokktároló kapacitással, amely révén biztosítja késztermékeinek minőségét. Miért fontos ez? A végtermék méretállandóságának elengedhetetlen feltétele, hogy a legyártott félkész anyagok, a blokkok  méretállandóságáig legyenek pihentetve, és csak ezután vágják fel; ekkor ugyanis a lemezek már megtartják a méretüket. A blokkokat automatikusan kezelő targoncák figyelnek erre, és így járulnak hozzá az Austrotherm időtálló minőségéhez.

 

További információ: www.austrotherm.hu

 

 

Forrás: Austrotherm Kft.