A Construma kiállításon mutatta be a Panasonic fűtés-hűtés üzletága legújabb fejlesztéseit: az Aquarea J-generációs levegő-víz hőszivattyú családot és az új Etherea intelligens nanoe™ X légtisztító rendszerrel és beépített wifivel ellátott klímaberendezést.

A Panasonic világszerte vezető szerepet tölt be a különböző elektronikai technológiák és megoldások fejlesztésében. A különböző részlegek egymással együttműködve keresik az innovatív új értékeket, hogy a fogyasztók számára még élhetőbb életet teremtsenek. Az óriáscég 1958 óta tervez és gyárt fűtési és hűtési megoldásokat. 2018-ban ünnepelte 100. évfordulóját, ez idő alatt több mint 200 millió kompresszort gyártott és globálisan bővült.

Jelenleg 591 leányvállalatot és 88 társult vállalatot üzemeltet világszerte. 2018 nagyon mozgalmas év volt a vállalat számára, többek között azért, mert a megnövekedett igények teljesítésének céljából elindította első európai Aquarea levegő-víz hőszivattyú gyártósorát a csehországi Pilzenben. Az új gyárnak köszönhetően csökkenhet a termékek szállítási ideje, így a rövidebb szállítási útvonalnak köszönhetően kevesebb károsanyag-kibocsátás történik, ezzel is tovább kímélve a környezetet.

Panasonic Aquarea levegő-víz hőszivattyú

PANASONIC AQUAREA LEVEGŐ-VÍZ HŐSZIVATTYÚ

A Construma kiállításon, Magyarországon elsőként bemutatott Panasonic Aquarea J-generációs levegő-víz hőszivattyú egy innovatív, rendkívül alacsony energiafelhasználású rendszer, amely alkalmas fűtésre, hűtésre és használati melegvíz előállítására, és még szélsőséges külső hőmérséklet esetén is kiemelkedő teljesítményt biztosít. Az Aquarea hőszivattyú 3 kW-tól 16 kW-ig elérhető, ezzel a széles kínálattal komplett rendszert alkot, így bármilyen fűtési és hűtési igény kielégítésére alkalmas. Más technológiákkal összehasonlítva a szükséges hőenergia akár 80 százalékát még szélsőségesen alacsony hőmérséklet mellett is a környezeti levegőből vonja ki.

NAGY HATÁSFOKÚ „ZÖLD” FŰTÉS

Milyen érvek szólnak a levegő-víz hőszivattyú mellett?

  • Fűtés, hűtés és használati melegvíz-előállítás egy rendszerrel.
  • Az elérhető legnagyobb hatékonyság, akár szélsőséges külső hőmérséklet esetén is. (A T-CAP modell esetén.)
  • Kiemelkedően környezetbarát: napelemekhez csatlakoztatható.
  • Bármilyen éghajlati viszonyok között, szélsőségesen alacsony vagy magas hőmérséklet mellett is az adott lakóépület igényeihez igazítható.
  • Fűtési megoldások széles skálájához alkalmazható: padlófűtés, radiátorok, fan-coil egységek.
  • Alacsonyabb fűtési számlák és karbantartási költségek.
  • Csökkenti az ökológiai lábnyomot.
  • Egyszerűen integrálható a meglévő fűtési rendszerbe.
  • Az olaj, LPG és elektromos rendszerek hatékony alternatívája.
  • Ideális megoldás a vezetékes gázellátás nélküli ingatlanokban.
  • Monoblokk-rendszer telepítése esetén, a kültéren való elhelyezésnek köszönhetően nem foglal el értékes helyet a lakás belső teréből.

A hagyományos elektromos fűtéshez képest a Panasonic Aquarea hőszivattyú akár 80 százalékos megtakarítást biztosít. A 3 kW-os Aquarea rendszer COP-értéke például 5,33 (KIT-ADC03JE5). Ez 5,33-mal több, mint amit egy hagyományos elektromos fűtési rendszer biztosítani tud, melynek COP-értéke maximum 1. Ez 80 százalékos megtakarítást jelent. [A minősítés körülményei: fűtés beltéri hőmérséklet: 20 °C száraz hőmérő (DB) / külső hőmérséklet: 7 °C száraz hőmérő (DB) / 6 °C nedves hőmérő (WB). Körülmények: Belépő víz hőmérséklete: 30 °C. Kilépő víz hőmérséklete: 35 °C.] Az energiafogyasztás tovább csökkenthető, ha az Aquarea rendszerhez fotovoltaikus napelemeket csatlakoztatnak.

A magas hatékonyságú hőszivattyú technológiára épülő új Aquarea J-generációs All-in-One rendszere nemcsak a fűtésről és a használati melegvíz előállításáról gondoskodik (a berendezés 200 literes rozsdamentes tárolóval van ellátva), hanem nyáron a hűtést is kiszolgálja.

Az All in One rendszer előnye, hogy kompakt és egyszerűen beszerelhető, hely-takarékos megoldás. A Panasonic által kifejlesztett bivalens és kaszkád rendszerek lehetővé teszik a felhasználó számára a két fűtési zóna egyidejű vezérlését. Az Aquarea All in One a Panasonic lakóépületekbe szánt hűtő, fűtő és használati melegvíz előállítására alkalmas hőszivattyúinak új generációjába tartozik.

Az Aquarea T-CAP a piacon kapható egyik legújabb hőszivattyú, amely akár –20 °C-os hőmérsékleten is képes a névleges fűtőteljesítmény fenntartására. Ez biztosítja a lehető legjobb szezonális energiahatékonysági mutató elérését. A berendezés az otthonokban tökéletes komfortot biztosít, még akkor is, ha a külső hőmérséklet –28°C-ra süllyed.

A költséghatékony és környezetbarát rendszerek az új ingatlanok építésénél és a felújítási projektekben egyaránt alkalmazhatóak. A termékcsalád két modellje is elnyerte már a rangos iF „Good Design Awards” elismerést.

Aquarea Smart Cloud felhőalapú szolgáltatás

Az Aquarea Smart Cloud sokkal több mint a fűtő-berendezés be- és kikapcsolására alkalmas termosztát. Hatékony és egyszerűen kezelhető felhőalapú szolgáltatás, amellyel a fűtési és a használati melegvíz előállítási funkciók teljes palettája – az energiafogyasztás nyomonkövetését is beleértve – távolról vezérelhető, lehetővé teheti bizonyos távoli karbantartási és statisztikai funkciók elérését.

Az Aquarea Service Cloud szolgáltatással a telepítést végző és a karbantartó szak-emberek ellenőrizhetik távolról ügyfeleik fűtési rendszereit. Idő- és pénztakarékos megoldás, mellyel elkerülhetők a költséges és fölösleges kiszállások, így a rövidebb válaszidőnek köszönhetően növeli az ügyfelek elégedettségét.

Aquarea Service Cloud segítségével a telepítést végző, karbantartó szakemberek távolról ellenőrizhetik ügyfeleik fűtési rendszereit:

PANASONIC ETHEREA INTELLIGENS NANOETM X LÉGTISZTÍTÓ RENDSZER

A Panasonic Etherea klímaberendezés intelligens nanoe TM X légtisztító rendszerrel tisztább és egészségesebb lakókörnyezetet biztosít

A Panasonic Etherea intelligens nanoe™ X légtisztító rendszer mérföldkő az otthoni légkondicionálás világában.

A Panasonic, mint a világ egyik vezető elektronikai vállalata, fennállása óta közel 100 ezer szabadalmat nyújtott be, melyből számos a hűtés-fűtés termékekben is megtalálható. A nanoe™ X szűrő is ezeknek a fejlesztéseknek, szabadalmaknak köszönhető. Az Etherea mindezek mellett kiemelkedő (A+++) hatékonyságú, rendkívül halkan működik, mindössze 19 dB(A) a regisztrált zajszintje. A nanoe™ X szűrőnek köszönhetően a készülék használat közben hatékonyan kiszűri a levegőben található, megtapadó mikroorganizmusokat, mint például bizonyos típusú baktériumok, vírusok és penészgombák, semlegesíti a szagokat, ezáltal tisztább és élhetőbb lakókörnyezetet eredményezve. Hozzájárul a bőr nedvességtartalmának fenntartásához is.

Akárcsak a többi innovatív Panasonic berendezés, az Etherea is beépített wifi-vel rendelkezik, így a Panasonic Comfort Cloud alkalmazással okostelefonról is kezelhető.

 

www.aircon.panasonic.hu