Otthonfelújítási program tájékoztatót publikált a Mapei Kft.

586

A díjmentesen letölthető kiadvány minden nélkülözhetetlen tudnivalót tartalmaz a január 1-én életbe lépett, új otthonfelújítási program részleteiről.

Ez egy nagyon jó és egyre népszerűbb program. Azonban a lakosság lelkesedésénél talán csak a tájékozatlanság és tanácstalanság a nagyobb. Rengeteg kérdést kaptunk szakemberektől, kereskedőktől, kivitelezőktől és magánépíttetőktől egyaránt, melyeknek nekünk is alaposan utána kellett nézni. Innen jött a tájékoztató elkészítésének az ötlete, hogy foglaljuk össze és publikáljuk az összegyűlt tudást, hogy segítsünk eligazodni az érdeklődőknek.” – mondta Markovich Béla, a Mapei Kft. ügyvezetője.

A kiadvány minden lényeges tudnivalót tartalmaz az otthonfelújítási program, az államilag támogatott lakásfelújítási hitel, valamint az új lakás áfa-visszaigénylés feltételeiről. A készítők igyekeztek a legalapvetőbb információk mellett, hogy ki, mennyi támogatást, hogyan és mire igényelhet, a leggyakoribb kérdésekre is választ adni. A kiadvány szerkesztésében a Mapei Kft. szakemberei mellett pénzügyi és biztosítási szakemberek is részt vettek.

A 19 oldalas tájékoztató digitális, pdf formátumban, regisztráció nélkül és díjmentesen letölthető a Mapei Kft. honlapjáról a https://www.mapei.com/hu/hu/e-book-lista/lakasfelujitas-tamogatas oldalon.

A vállalat a piac kismértékű erősödésére számít idén, várakozásai szerint a megújult és kibővített otthonteremtési program kedvező hatással lesz és élénkíti a felújítási kedvet. Markovich Béla szerint komoly károkat és zavarokat okozhat a piacon, hogy az építkezések és felújítások felfutása következményeként sokan megfelelő szakértelem és gyakorlottság nélkül vállalkoznak építési munkákra. Ez a közvetlen kár mellett, akár a támogatás meghiúsulásához is vezethet. Ezért fokozottan fel kell hívni a lakosság figyelmét a megfelelő szakember kiválasztásának a fontosságára.

 

 

Forrás: Hírnévügynökség