A díjazottak. A hátsó sorban balról a negyedik Markovich Béla a Mapei Kft. ügyvezetője, mellette jobbról Vajányi László a Ravak Hungary Kft. cégvezetője.

Kihirdették a Szakiskola mosdó felújítási pályázat nyerteseit. Az első alkalommal kiírt pályázat keretében nyolc intézmény mosdója kerülhet teljes körű felújításra. Van, ahol 51 évet vártak erre.

A nyertesek között nettó ötmillió forint értékű támogatás kerül kiosztásra. A pályázat négy építőipari vállalkozás – a Kerámia-Hungária Team Kft., a Mapei Kft., a Ravak Hungary Kft., valamint a Stavmat Építőanyag Kereskedelmi Zrt. – összefogásával valósult meg.

A program célja a szakképzés anyagi és szakmai támogatása. Ennek keretében a támogatók biztosítják a felújításhoz szükséges segédanyagokat, lapokat, szanitereket. A felújítási munkákat az iskolák diákjai végzik el szakmai gyakorlat keretében, így valós körülmények között ismerkedhetnek meg a legkorszerűbb termékekkel, eljárásokkal és a magukénak érezhetik munkájuk eredményét – mondta Markovich Béla, a gesztor Mapei Kft. ügyvezetője a Budaörsön tartott ünnepélyes díjátadón.

Ez az építőiparban megvalósult kezdeményezés példamutató lehet más ágazatokban is arra, hogyan tudnak a cégek és a szakiskolák, különféle szakmák együttműködni a szakemberképzés érdekében – mondta Vajányi László a Ravak Hungary Kft. cégvezetője.

Hozzátette, a Ravak elkötelezett a szakemberképzésben, jövőre fejezi be az új kereskedelmi és szakemberképző központja építését, ahol gyakorlati oktatások valósulhatnak meg az iskolákkal együttműködve.

A kiírásra 24 pályázat érkezett. A pályázó iskolák többségében még egyáltalán nem, vagy évtizedekkel ezelőtt volt mosdófelújítás. Van olyan pályázó, ahol 1968 óta nem volt felújítva a mosdó. A tervek szerint a pályázat jövő évben is kiírásra kerül.

A nyertes pályázók:

  • Ózdi Szakképzési Centrum – Pattantyús Ábrahám Géza Szakképző Iskola, Sajószentpéter
  • Mátészalkai Szakképzési Centrum Bethlen Gábor Szakgimnázium, Szakközépiskola, Kollégium, Nyírbátor
  • Dr. Nagy László EGYMI, Általános Iskola, Beszédjavító Általános Iskola, Szakiskola, Kőszeg
  • Miskolci Szakképzési Centrum Fazola Henrik Építőipari és Művészeti Szakgimnázium, Szakközépiskola, Miskolc
  • Karcagi Szakképzési Centrum Kunszentmártoni Gimnázium, Szakgimnázium, Szakközépiskola, Kunszentmárton
  • Győri Műszaki SZC Hunyadi Mátyás Szakgimnázium, Szakközépiskola, Mosonmagyaróvár
  • ÓSZC Deák Ferenc Szakképző Iskola és Művészeti Szakgimnázium, Kazincbarcika
  • Bajai Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola, Fejlesztő Nevelő-oktatást végző Iskola, Kollégium, Baja

 

 

Forrás: Hírnévügynökség