Nem emel árat a Mapei Kft.

586

Nem emelkednek a Mapei Kft. árai júniusban. A vállalat rugalmas árpolitikája és forint erősödése fékezi az árakat. Termékhiány nincs, azonban néhány termékcsoportban előfordulhatnak jelentős csúszások – jelentette be Markovich Béla, a Mapei Kft. ügyvezetője.

A költségszerkezet átalakításával és költségcsökkentéssel eredményesen mérsékelte az alapanyagárak emelkedésének árhatását májusban a Mapei Kft. Az árak stabilitásának megőrzésében szerepet játszott, hogy a forint árfolyamának euróval szembeni erősödése mérsékli az import építőanyag és építőipari alapanyag árak növekedését.

Még soha nem láttunk ehhez hasonló kiszámíthatatlanságot a piacon. Ebben a helyzetben már az is komoly érték, hogy egy-két hónapra kiszámítható tudunk nyújtani. Igyekszünk mindent elkövetni az alapanyagellátás biztosítása érdekében és csak a legvégső esetben emelünk árat” – mondta Markovich Béla.

A vállalat alapanyag ellátásának stabilitását növeli, hogy Európa hat-hét országából tud termékeket beszerezni a Mapei cégcsoport gyáraiból. Két termékcsoportban, az epoxy gyanta bevonatok, ipari padlók, epoxy fugázók, ragasztók, valamint szintetikus vízszigetelő lemezek területén így is jelentős csúszásokra lehet számítani.

A szakember kifejtette, hogy Európa és világszerte fennakadások vannak az alapanyag ellátásban. Az építőipar növekedése Európában, az Egyesült Államokban és Ázsiában is hatalmas mértéket ölt. A gyártók képtelenek kielégíteni a robbanásszerűen erősödő nemzetközi keresletet. A robbanásszerű növekedésben közrejátszik, hogy az elmúlt másfél évben a pandémia miatt elhalasztott beruházások tömegesen indulnak újra.

Magyarországon az otthonteremtési és felújítási támogatások, valamint az újépítésű lakások kedvezményes áfája tovább élénkíti a lakossági keresletet.

Markovich Béla bízik abban, hogy fékeződik az alapanyagárak emelkedése és nem lesz szükség árkorrekcióra az év hátralévő részében.

 

 

Forrás: Hírnévügynökség