Közel száz munkahelyet ajánl fel a Vajda-Papír az orosz-ukrán háború elől menekülők számára – számolt be közleményében a vállalat. A cég a dunaföldvári, székesfehérvári és budapesti gyárában is kínál munkalehetőséget, amihez biztos jövedelmet és lakhatást biztosítanak.

A Vajda-Papír Kft. gyárai közelében biztosít szálláslehetőséget az egyedülállók számára, de segítenek a családok elhelyezésében is, illetve megszervezik az egészségügyi ellátásukat is – áll a cég közleményében. Hozzátették, nem hagyják magukra a dolgozók hozzátartozóit, felveszik a kapcsolatot a helyi önkormányzati illetékesekkel a gyerekek óvodai, iskolai elhelyezése érdekében. Emellett a magyarul nem beszélő munkavállalóknak tolmács támogatja a beilleszkedésüket. „Magyarország egyik vezető papírtermék-gyártójaként eddig is fontos volt a szolidaritás – a nehéz helyzetű magyarországi családokon rendszeresen segítünk – így nem mehetünk el segítségnyújtás nélkül a bajba jutott, tőlünk menedéket kérő ukrajnai magyarok és ukránok mellett sem” – hangsúlyozták közleményükben. Kiemelték, ebben az időszakban nagyon fontos a támogatás minden formája, a munkalehetőség azonban a hosszú távú biztonságot garantálhatja ezeknek az embereknek.

Ismertették, budapesti gyárukba 20 munkahelyet ajánlanak gépkezelőknek, gépbeállítóknak, további 10-et kézi anyagmozgatóknak, kézi csomagolónak szintén 10 munkavállalót várnak, targoncavezetői munkakörbe ugyancsak 10-et.

A székesfehérvári üzembe 8 gépkezelőt és 20 kézi csomagolót, a dunaföldvári üzembe pedig további 4 gépkezelői, 6 targoncavezetői, 3 elektromos karbantartói és ugyancsak 3 gépkarbantartói állás várja az ukrajnai harcok elől menekülő munkavállalókat. A munkalehetőségekről információk a Vajda-Papír honlapján a Karrier aloldalon érhetők el.

 

Forrás: Bepresent