A Heim Pál Gyermekkórházat támogatta a Mapei Kft. és a Szabadics Zrt. a 15. Mapei Tour de Zalakaroson. A két vállalat 800 ezer forintot adományozott a belgyógyászati osztálynak, pulzixométerek vásárlására. Az új eszközök segítenek a beteg gyerekek légzési funkciójának vizsgálatában.

„Úgy hiszem, hogy most, amikor a gazdasági nehézségek és az adományok csökkenése egyszerre fenyeget, kétszeres erkölcsi kötelessége segíteni annak, aki teheti. Mivel a mai helyzetnek a beteg gyerekek különösen kiszolgáltatottak, ezért a Heim Pál Gyermekkórház támogatása mellett döntöttünk” – közölte Markovich Béla, a Mapei Kft. ügyvezetője.

Immár hagyomány, hogy a vállalat minden támogatott sporteseményen segít egy jó ügyet, vagy szervezetet. A Mapei Tour de Zalakaroshoz kapcsolódó felajánláshoz idén másodszor csatlakozott a Szabadics Zrt..

A Mapei és a kerékpársport kapcsolata több évtizedes nemzetközi múltra tekint vissza. A vállalat hisz abban, hogy a sport úgy köti össze az embereket, mint a habarcs az építőanyagot – fogalmazott közleményében a Mapei. „Küldetésünk, hogy egészséges és környezetbarát építési termékeikkel segítsük az építőket és építtetőket a jövő épületeinek megalkotásában. Hitünk szerint ezt segíti az egészség megőrzése is, ezért támogatjuk évek óta a kerékpárversenyt – mondta Markovich Béla.

A szeptember 24-25-én, 15. alkalommal megrendezett sporteseményen közel kétezren vettek részt. Az eredmények a https://tourdezalakaros.hu/eredmenyek-rajtlista/ címen nézhetők meg.