Floorexpo 12.12. Lurdy

MÉK 2 pont (2019/280)

Mi a közös a budapesti Semmelweis Egyetem és az olasz Lamborghini Showroom között? Az, hogy ezek, és még a világon számtalan emblematikus épület padlójával semmi gond nincs. Mi is lehet más a cél? Aki tervezőként, kivitelezőként ugyanerre törekszik, annak feltétlenül érdemes ellátogatni az első Floorexpora, ahol a padlók mai design elvárásoknak megfelelő trendjei és a legújabb műszaki megoldások mellett interaktív kiállítás és szakmai előadások is várják a szakembereket.

Az idén életre hívott szakmai fórumon a téma szó szerint a padlón hever: a fugamentes padlókról, a modern élelmiszeripari megoldásokról, olasz dizájn padlókról hallhatunk előadásokat, amelyek használatát interaktív kiállítások kísérik. A nap során emellett válaszokat kapunk a legújabb ipari padló trendeknek megfelelő nagytáblás padlók kivitelezésének kritikus kérdéseire, valamint fókuszba kerülnek az elmúlt években egyre nagyobb számban megvalósult sportlétesítményekhez kínált padlók.

Hangulatos borospince Montelcinoban

Trend: nagytáblás ipari padlók

Az elmúlt évek alapvető megrendelői igénye lett az esztétikus megjelenésű, kis karbantartási igényű „fuga mentes” ipari padló. Magyarországon néhány éve még általánosnak számító 5×6 méteres raszterek helyett, az esetek körülbelül 80%-ban ma már 400m2 feletti, egybefüggő nagytáblás betonfelületek készülnek. Az ipari padlók jelentősen megnövekedett mérete azonban valódi rizikófaktor a repedések kialakulásában, ha a beton összetétele nem követi ezt a változást. A Mapei a betonadalékszerek területén számos új innovációval lépett a piacra annak érdekében, hogy a megváltozott igényeknek és követelményeknek megfelelő minőségi beton előállítható legyen.

A Mapei sóskúti raktára

A FLOOREXPO szakmai fórumon nagy hangsúlyt kapnak az innovatív padlómegoldások és ezek között is a legújabb trendekre adott válaszként a nagytáblás ipari padlók biztonságos kivitelezéshez szükséges műszaki megoldások.

Ezek az innovációk azonban már jól kipróbáltak és világszerte használtak. Felhasználásukkal készült többek között az olaszországi Sant’ Agata Bolognese városában található Lamborghini bemutatóterem, egy Montelcinoban fekvő hangulatos borospince, a herceghalmi Abacus Hotel, a zalacsányi Zala Springs Golf Resort, vagy a Mapei sóskúti raktára, valamint Budapest belvárosában a Váci utca egyik elegáns parkolója is.

Igény: modern sportburkolatok

Sportpálya Dabason

A Mapei az elmúlt években számos professzionális megoldást fejlesztett az amatőr és profi sport és edzésformák kiszolgálásra egyaránt. Ezen sportburkolatok nem csak biztonságosak, versenyképesek és tartósak, hanem kiemelkedően látványosak is. A cég megoldásai új építés vagy felújításra váró aszfalt vagy betonpályák esetén is egyszerűen és gyorsan kivitelezhető sportpadlókat biztosítanak, így csökkenteni lehet a kivitelezési munka idejét.

Parkoló Budapesten, a Váci utcában

Dabas városában a vezetés célja az volt, hogy létrehozzanak egy olyan többfunkciós csarnokot, mely egyaránt megfelelő lehet gyerekek és akár élsportolók számára is, több sportágban. A sportburkolati lehetőségeket feltérképezve találkoztak a Mapei TNS rendszerével. A polgármesternek lehetősége volt személyesen is megtekinteni és kipróbálni a fent említett rendszer Olaszországban, a tapasztalt minőség miatt pedig a Mapei mellett döntött. A beruházásban pedig hosszában egy futsal pálya, keresztben pedig 3 teniszpálya került kialakításra.

A FLOOREXPO szakmai fórumon nem csak megtekinteni lehet majd az itt említett anyagokat és találkozni megvalósult példákkal, de támogatást is lehet kapni a tervezéstől kezdve a kivitelezésen át egészen a jövőbeli karbantartási munkák szakszerű elvégzéséhez.

További információ, a nap teljes programja és a regisztráció elérhető a www.floorexpo.hu weboldalon.