Magyar akadálymentesítési minősítési rendszer került a Colliers portfóliójába

979

Együttműködési megállapodást kötött az Access4you és a Colliers nemzetközi ingatlan-tanácsadó cég. A stratégiai megállapodás keretében a Colliers épületminősítési portfóliójába a LEED, BREEAM és WELL minősítés mellett bekerül az Acess4you minősítési rendszere is – tájékoztatta a Magyar Építéstechnikát az akadálymentesség előmozdításával foglalkozó magyar Acess4you.

A közlemény ismerteti: az Access4you minősítések célja az irodaházak speciális igényű, közöttük fogyatékossággal élő emberek akadálymentes közlekedésére és az irodaházon belüli mozgásának könnyebbé tételére vonatkozó törekvés. Ennek fontosságát egyre több fejlesztő – köztük többek között a CPI Hungary, az Atenor, a CA Immo, a Codic, a Skanska és a TriGranit – is felismerte a legutóbbi időben – fogalmaz a tájékoztatás.

„A fogyatékossággal élő emberek társadalmi befogadása, a társadalmi sokszínűség és diverzitás, a befogadó környezet kialakítása, az irodaterületek akadálymentessége és az esélyegyenlőségbe vetett bizalom egyre több vállalat számára a jövőbeli üzleti sikerek kulcsfontosságú eleme. Nagy örömmel tölt el bennünket, hogy a Colliers nemzetközi ingatlan-tanácsadó cég is hozzájárul ahhoz, hogy ezeket a törekvéseket minél több ingatlanpiaci szereplő kiemelten fontosnak tekintse, és segítse a speciális igényű emberek, ügyfelek, illetve vendégek irodaházakban történő akadálymentes kiszolgálását.” – fogalmazott az együttműködés kapcsán Berecz Balázs, az Access4you alapítója és ügyvezető igazgatója.

Szircsák Norbert, a Colliers Magyarország zöld minősítési üzletágának igazgatója elmondta: „A Colliers számára az ESG (Environment, Social és Governance azaz Környezet, Társadalom és Irányítás), mint fenntartható irányelv a magyar és nemzetközi piacon is a helyes cselekvés tervezete, ezzel pedig cégünk egyik alapvető értéke. A fogyatékossággal élő emberek társadalmi befogadása, esélyegyenlőség és a társadalmi sokszínűség mind a Social (társadalmi) irányelv fontos elemei, nem pedig jótékonykodás, filantrópia vagy társadalmi szerepvállalás. Sokkal inkább egy cég – ezen keresztül pedig a társadalom – maradandó értéke. A partneri kapcsolattal közös célunk egy inkluzív, fenntartható és együttműködő társadalmi környezet kialakításához történő hozzájárulás.”

Az Acces4you létrejöttét az alapító és ügyvezető saját tapasztalata inspirálta, aki maga is kerekesszékes. A szervezet az akadálymentesség előmozdítását tűzte ki feladatul, azáltal, hogy hiteles és részletes, akadálymentességről szóló információ szolgáltatására, és az akadálymentesség fejlesztésére ösztönöznek. Az általuk minősített akadálymentes helyszínek között weboldalukon lehet tájékozódni.

 

Forrás: Acces4you közlemény, access4you.io