Letették a dél-koreai W-Scope üzemének alapkövét Nyíregyházán. A vállalat 300 milliárd forint értékben épít üzemet Szabolcs-Szatmár-Bereg megye székhelyén. A gyártó bázis kiszolgáló épületeinek kivitelezését a Grabarics Építőipari Kft. végzi.

A dél-koreai W-Scope hazánkban nyitja meg az első európai üzemét, amelyben évente 1,2 milliárd négyzetméternyi elektromos autók akkumulátorához használt szeparátorfilmet fognak előállítani és ezzel 1200 új munkahely jön létre Nyíregyházán – számolt be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a keddi alapkőletételen. Hozzátette: a beruházáshoz nyújtott állami támogatás mértékét az Európai Bizottság előtt zajló notifikációs folyamat lezárását követően hozzák majd nyilvánosságra.

Forrás: Grabarics Kft. Facebook oldal

A miniszter kitért arra is, hogy a dél-koreai vállalatok mára a harmadik legnagyobb beruházói közösséget alkotják az országban, és 2019-ben és 2021-ben is a kelet-ázsiai országból érkezett a legtöbb beruházás.

A Grabarics Építőipari Kft. a beruházással kapcsolatban Facebook oldalán osztotta meg az információt, hogy a Samsung Engineering, mint a projekt fővállalkozójának megbízásából a vállalat teljesíti a gyártó bázis kiszolgáló épületeinek kivitelezését. A vállalás részeként iroda- gazdasági- és közműkiszolgáló épületek valósulnak meg, összesen 30.000 négyzetmétert meghaladó alapterülettel. A Grabarics Kft. úgy fogalmazott írásában, hogy az 1200 új munkahelyet teremtő, 720 millió euró értékű projekt az idei év eddigi legnagyobb beruházásának számít.

Forrás: MTI, Grabarics Kft. Facebook
Címlapfotó: MTI/Balázs Attila