Az építőipari termelés trendje (2015 havi átlaga = 100) Forrás: KSH

2020 januárjában az építőipari termelés volumene a nyers adatok szerint 2,5%-kal elmaradt az egy évvel korábbitól. A két építményfőcsoport termelése ellentétesen alakult: az épületeké 4,4%-kal csökkent, az egyéb építményeké 1,5%-kal nőtt. A szezonálisan és munkanaphatással kiigazított indexek alapján az építőipar termelése a decemberihez mérten 0,9%-kal emelkedett.

2020 januárjában az előző év azonos hónapjához képest a két építményfőcsoport termelése ellentétesen alakult: az épületeké 4,4%-kal csökkent, az egyéb építményeké 1,5%-kal nőtt.

Mindhárom építőipari ágazat termelésének volumene mérséklődött. Az épületek építésében 0,8, az egyéb építmények építésében 1,0%-kal csökkent a termelés. A speciális szaképítés termelése 4,0%-kal volt kisebb.

megkötött új szerződések volumene 8,2%-kal emelkedett, ezen belül az épületek építésére kötött szerződéseké 13,8%-kal nagyobb, az egyéb építmények építésére vonatkozóké 22,0%-kal kisebb volt az egy évvel korábbinál. Januárban ipari épületekre és vasútfelújításra kötöttek nagy értékű szerződéseket.

Az építőipari vállalkozások január végi szerződésállományának volumene 14,7%-kal elmaradt a 2019. január végitől. Az épületek építésére vonatkozó szerződések volumene 9,3%-kal nőtt, az egyéb építményeké 24,5%-kal csökkent.

 

További információ: www.ksh.hu

 

 

Forrás: KSH