Jelentkezz a Nemzetközi VELUX-díjra!

718

A VELUX Magyarország Kft. immáron 5. alkalommal hirdeti meg a Nemzetközi VELUX-díjat hazánkban. Itt az ideje elindítani saját napfényprojektedet!

A Nemzetközi VELUX-díj célja, hogy páratlan lehetőséget kínáljon a hazai egyetemek építész hallgatói számára, hogy próbára tegyék szakmai tudásukat és kreativitásukat egy színvonalas szakmai környezetben. Arra kívánják ösztönözni az építészhallgatókat, hogy megvizsgálják a természetes fény építészetet befolyásoló hatásait, az innovatív gondolkodásmódot előtérbe helyezve.

A díj arra inspirálja a hallgatókat, hogy használják a tervezésnél a napfényt energia- és megvilágítási forrásként is, így biztosítva az épületekben élő és dolgozó emberek egészségét és szellemi jólétét.

A 2020-as díjra a „A holnap fénye” témával pályázhat minden építészhallgató.

A nemzetközi versenyre szakmai partnerségeket kötöttek a szervezők az Európai Építészeti Oktatási Szövetséggel (EAAE) és a Nemzetközi Építész Szövetséggel (UIA). A beérkező pályázatokat nemzetközileg elismert építész zsűri fogja értékelni és 10 regionális nyertest választanak. A regionális nyertesek ezután projektjeiket 2020-as építészeti világfesztiválon (WAF) Amszterdamban mutathatják be a zsűri előtt, ahol az előadások után két globális nyertest hirdetnek ki.

A díjra minden építészmérnök hallgató pályázhat – akár csapatban, akár egyénenként -, aki egyetemi szintű kurzusra jelentkezett be 2019/2020-ban.

A Nemzetközi VELUX-díj nemcsak a hallgatók, hanem tanáraik munkáját is méltányolja. Minden csapatnak rendelkeznie kell egy közreműködő tanárral, aki támogatja a projektet. A nyertes projektek támogató tanárait is díjazzák, a teljes nyereményösszeg 30 000 euró.

A Nemzetközi VELUX-díjra 2019. szeptember 1-én kezdődött a regisztráció.

 

További információ: iva.velux.com

 

A 2018-as nyertes munkák itt megtekinthetők.

 

 

Forrás: Velux Magyarország Kft.