ITM: a keretösszeget meghaladó igény érkezett a high-tech és zöld pályázatra

1095

A pénteken megnyílt 50 milliárd forint keretösszegű magyar, high-tech és zöld pályázati kiírásra egy munkanap alatt 2015 vállalkozás több mint 53,7 milliárd forint támogatásra adott be igényt – mondta György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára online sajtótájékoztatón.

Elmondta, a pályázati konstrukcióra a közép-magyarországi régióból 18,5 milliárd forint támogatási igény érkezett 701 vállalkozástól, a konvergencia régiókból 1314 vállalat több mint 35,2 milliárd forintra nyújtott be igényt. Mivel az egy munkanap alatt beérkezett igény meghaladja az 50 milliárd forint keretet, ezért tartaléklistát képeznek, és azon dolgoznak, hogy minél előbb további forrásokat tudjanak adni erre a pályázati konstrukcióra.

Az államtitkár elmondta, hogy a zöld nemzeti bajnokok program társadalmi egyeztetése kedden zárul, június 15-étől lehet majd az IFKA-nál előminősíttetni a zöld gazdaságot ösztönző pályázat keretében beadandó kérelmeket.

Az ITM államtitkára kitért arra, hogy a tárcánál gondolkodnak olyan bértámogatási konstrukció indításában, amely elsősorban a turizmusban, vendéglátásban dolgozókat érinti, illetve azokat, akiket a veszélyezhet kedvezőtlenül érintett.

Forrás: MTI