Ismét pályázható a Holcim Awards, a világ legjelentősebb fenntartható építészetet ösztönző díja

554

A LAFARGE Cement Magyarország Kft. számára kiemelt fontossággal bír a fenntarthatóság. Ez nem csak az innovatív építészeti alapanyagok előállítása terén, de az azokból megvalósuló épületekben, a fenntartható építészetben és a környezettudatos gondolkodásban is testet ölt. Az anyavállalat által meghirdetett Holcim Awards, a világ legjelentősebb nemzetközi versenye a fenntartható építészeti tervezés területén, amelyre hazai pályaművek is benyújthatók.

A Holcim Alapítvány (korábban LafargeHolcim Alapítvány) által kiírt globális pályázat a legjelentősebb a fenntartható tervezés területén. A mostani, 7. pályázati ciklusban, 2023. február 6-tól március 30-ig lehet pályázni.

A Holcim Awards (korábbi nevén LafargeHolcim Awards) keretében olyan projekteket és terveket díjaznak, amelyek túlmutatnak a környezeti teljesítmény, a társadalmi felelősség és a gazdasági növekedés egyensúlyán. A pályázat célja olyan projektek támogatása, amelyek példaként szolgálhatnak a fenntartható építészet számára.

A Holcim Alapítvány célja olyan modern terek létrehozásának támogatása, amelyek a bolygó hosszú távú fenntartását, a növekvő életszínvonal megteremtését és a gazdasági szempontok figyelembevételét is lehetővé teszik. Ezek az értékek egyúttal értékelési szempontokat is jelentenek a különböző helyszínről érkező pályamunkák elbírálása során.

Pályázni ingyenesen lehet kivitelezési vagy megvalósulási tervekkel, ill. folyamatban lévő vagy már befejezett építési projektekkel. A feltételeknek megfelelő pályázatokat független, szakmai zsűri értékeli. A kiválasztott projektek között összesen 1 millió dollár értékű jutalom kerül kiosztásra.

A globális verseny 5 régióban zajlik: Európában, Észak-Amerikában, Latin-Amerikában, Kelet-Afrikában és Ázsia Csendes-óceáni térségében. A pályázatra építészek, mérnökök és várostervezők munkáit várják, akiket arra ösztönöznek, hogy megvalósítható projektjeiket bolygónk állapotának megőrzését figyelembe véve, a hosszú távú fenntarthatóság jegyében tervezzék meg.

Részletes információk a www.lafarge.hu/awards oldalon találhatók.