Budakeszi Város Önkormányzata helyi vállalkozói park kialakítását, fejlesztését kezdi meg a korábbi szennyvíztelep helyén. A munkaterületet átadták, a tereprendezés várhatóan 2022. december 15-ig valósul meg.

A budakeszi önkormányzata a korábbi szennyvíztelep helyét egy 13 részterületre osztott vállalkozói parkká tervezi átalakítani, fejleszteni. A 250 millió forintos összköltségű projekt keretében a Budaörs felől bevezető főút melletti terület kerül átalakításra. A munkaterület átadása megtörtént, így a Budakeszi Városfejlesztési és Városüzemeltetési Kft. (BVV Kft.), mint kivitelező a tereprendezési munkálatokat megkezdi és 2022. december 15-ig befejezi – számol be a város a közleményében.

Mint írják, az üzemen kívül lévő szennyvíztelep építményei elbontásra kerültek, így a rekultivációs munkálatok után 13 db szolgáltató és kereskedelmi telephely létrehozása várható. A területen belül az ingatlanok megközelítéséhez aszfalt burkolatú út, valamint térkő burkolatú járda kerül kialakításra. Ezzel párhuzamosan a tervek szerint megvalósítják a terület szennyvízelvezetésének, ivóvízellátásának és csapadékvíz elvezetésének, valamint az energiaellátási és közvilágítási rendszerek kiépítését.

Az Önkormányzat tájékoztat arról is, hogy a területen elsősorban kisméretű és teljesen új infrastruktúrával ellátott telkek kerülnek kiépítésre, melyek kis- és közepes vállalkozások számára megfelelő telephely kialakítását teszik lehetővé. Kiemelik, a terület önkormányzati tulajdonban van, ezért a cél a kialakított telephelyek bérbeadása, melyek hosszú távú megállapodások keretében kerülnek majd átadásra a vállalkozások részére.

A vállalkozói park a fejlesztések végrehajtása után mind tömegközlekedéssel, kerékpárral, illetve autóval is könnyedén megközelíthetővé válik.

A fejlesztés hosszú távú célja, hogy Budakeszi Város Önkormányzata a betelepülő vállalkozások új telephelyeinek kialakításával, a meglévő terület elérhetőségének javításával, és a vállalatközi együttműködések hátterének biztosításával teret adjon a vállalkozási kedv növekedésének – írják a közleményben.

A város a beruházást az „Önkormányzati tulajdonú vállalkozói parkok kialakítása és fejlesztése Pest megye területén” elnevezésű, Pénzügyminisztérium által támogatott pályázat keretében, a Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtandó célzott pénzügyi támogatásból nyert 200 millió forintos vissza nem térítendő forrásból valósítja meg.

Forrás: Budakeszi Város Önkormányzat

Címlapképünk illusztráció!