Hétvégétől újra látogatható a Közlekedési Múzeum

446
Pillanatkép a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) eseményéről (KRPR.hu)

2022. május 28-tól újra látogatható a Közlekedési Múzeum népszerű időszaki kiállítása a „Volt egyszer egy Északi… a történet folytatódik”, amely a Múzeum leendő otthona, az Északi Járműjavító történetét meséli el. A kiállítás különleges helyszínére több mint egy évtizede nem léphetett be senki, azonban hétvégétől már bárkinek lehetősége nyílik rá – hangzott el a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) legutóbbi rendezvényén. Az esemény, melynek fókuszában a városi közösségi közlekedés és az elektromos buszok álltak, a Közlekedési Kultúra Napja alkalmából került megrendezésre.

A közelmúltban ünnepeltük a Közlekedési Kultúra Napját

A biztonságtudatosan, környezettudatosan, udvariasan közlekedő emberek ünnepnapjára Magyarországon 2015-től minden évben május 11-én kerül sor. A különleges alkalom célja, hogy minden egyes nap a kulturált és biztonságos közlekedés napja legyen Magyarországon, valamint a nagyvilágban is. Ilyenkor a különböző eseményekkel a közlekedő lakosság és a kulturált közlekedés ügye iránt elkötelezett szervezetek a közlekedés sokszínűségére, technikai vívmányaira, a biztonságtudatos és toleráns, egymásra odafigyelő közlekedési magatartás fontosságára hívják fel a figyelmet. Idén a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) a hamarosan újra nyitó Közlekedési Múzeumban szervezett eseményt a Közlekedési Kultúra Napja alkalmából.

Dr. Doór Zoltán, a Magyar Logisztikai Egyesület elnöke

„A közlekedési alágazat fontos eleme a logisztika iparnak, ezért szerepe kiemelten fontos a számunkra” – mondta Dr. Doór Zoltán, a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) elnöke.

Autentikus helyszínen nyitja újra május 28-án a Közlekedési Múzeum időszaki kiállítását

A Népliget tőszomszédságában, a Kőbányai úton található Északi Járműjavító ad majd otthont a Múzeum népszerű, újranyíló kiállításának, melynek címe: Volt egyszer egy Északi… a történet folytatódik. A 2009-ben bezárt, azóta üresen álló épület a hazai vasúti jármű- és mozdonygyártás, majd később mozdonyjavítás egykori fellegváraként remek helyszíne lesz a kiállításnak.

A május 28-án nyitó kiállítás egyben autentikus helyszín is a közlekedés iránt érdeklődők számára. A mostani eseménynek köszönhetően ráadásul már a nyitás előtt is lehetősége nyílt egy kisebb betekintést nyerni az Északi Járműjavító hangulatába a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) programja iránt érdeklődőknek” – hangsúlyozta Dr. Doór Zoltán.

Múlt és jövő: Városi közösségi közlekedés újra tervezve!

A klímaváltozás korunk egyik legnagyobb környezeti kihívását jelenti, mely egyre súlyosabb problémákat eredményez. A mobilitás az egyes ember mindennapi életében központi jelentőséggel bír, a legtöbben kisebb-nagyobb távolságokat megtéve ingáznak a munkahely, az iskola, közösségi intézmények és a lakóhely között saját járművekkel, vagy a tömegközlekedési eszközöket igénybe véve. A Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) a Közlekedési Múzeum időszaki kiállításának helyszínén tartott eseményén több ízben megvizsgálásra került a közösségi közlekedés témaköre, valamint az elektromos buszok nyújtotta lehetőségek is.

„Az alacsony környezetvédelmi besorolású, magas károsanyag-kibocsátású dízel autóbuszok cseréje, a városi autóbusz állomány megújítása mára Magyarországon is elkerülhetetlenné vált. A közösségi közlekedésbe belépő elektromos autóbuszok napi rendszeres töltését lehetővé tevő hálózati infrastruktúra fejlesztése elkerülhetetlen” – mondta Dr. Doór Zoltán, aki a rendezvényen köszöntőbeszédet tartott. A Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) elnöke beszédében továbbá azt is kiemelte: a fenntartható közlekedésben fontos szerepe lehet az elektromos buszoknak, ezért a jövőben erre a korábbiaknál is nagyobb figyelmet érdemes fordítani.

 

Forrás: KRPR