Szeptember utolsó hétvégéjén rendezik meg a Kutatók Éjszakáját, aminek során a résztvevők bepillanthatnak a különböző tudományterületek kulisszái mögé. Az Európa-szerte megtartott ingyenes eseménysorozaton az építőipar és a hozzá kapcsolódó tudományágak iránt érdeklődők is találnak majd programot az ország több pontján. 

Immár hagyományosan, minden év őszén megrendezik a Kutatók Éjszakája ingyenes programsorozatot, aminek során az érdeklődők különböző tudományterületek titkaiba tekinthetnek meg. A kutatással, fejlesztéssel foglalkozó szakmai szervezetek, oktatási intézmények és vállalatok saját programkínálatot állítanak össze a szakterületükhöz, tevékenységükhöz kapcsolódóan.

A különféle területek által meghirdetett programokon szórakoztató, inspiráló előadásokon, kísérleteken, laborbejárásokon keresztül minden korosztály megismerkedhet a tudományos élet rejtelmeivel, a legújabb kutatási, fejlesztési eredményekkel.

Az Európa-szerte megtartott eseményhez évről évre egyre többen csatlakoznak Magyarországon is. Az Európai Unió Bizottságának Marie Skłodowska-Curie Akciói által kezdeményezett rendezvény legfontosabb célja, hogy a kutatók és fejlesztők sokszínű munkája vonzóvá váljon a fiatalok számára.

Időpont: 2022. szeptember 30. – október 1.

Az építéságazathoz kapcsolódó kutatásokat is megismerhetnek az érdeklődők

Az idei Kutatók Éjszakáját is számos, építéságazathoz kapcsolódó szervezet, cég, oktatási intézmény színesíti saját eseményével országszerte. Így több más mellett programot kínál a

A teljes programkínálat a Kutatók Éjszakája honlapján érhető el: kutatokejszakaja.hu

A meghirdetett programok ingyenesek, de regisztrálni szükséges rájuk a korlátozott férőhelyek miatt. 

Forrás: www.kutatokejszakaja.hu