Hazai önkormányzatok jó gyakorlatai klímatudatos településfejlesztéshez kiadványbemutató

452

Az Energiaklub önkormányzatoknak szervezett online eseményén, április 7-én bemutatja „Hazai önkormányzatok jó gyakorlatai klímatudatos településfejlesztéshez” című kiadványát. A konferencia résztvevői számára az 50 oldalas útmutatót, igény szerint akár több példányban is postázzák.

Az eseményen az Energiaklub szakértője bemutatja az elkészült kiadványt, mely a Multiply projektben résztvevő hazai önkormányzatok 11 jó gyakorlatán keresztül ad útmutatást az önkormányzatok klímatudatos településfejlesztéséhez. A példaértékű gyakorlatok között szerepel jó példa a közösségi tervezés, megújuló energiahasznosítás, okos parkolási rendszer, zöld faluimázs kialakítás, közösségi finanszírozás területeire vonatkozóan is.

Az útmutató ismertetése után, Budaörs, Répceszemere és Budapest XIII. kerület önkormányzatainak képviselői rövid előadással maguk is bemutatják, hogyan igyekeznek a klímatudatos szemléletet érvényesíteni a településük fejlesztése során.

A hazai jó példák mellett pedig, Csontos Csaba, az Energiaklub szakértője ad gyakorlati útmutatást az energiaszegénység kezelésre önkormányzatoknak.

A workshop részletes programterve itt érhető el: https://energiaklub.hu/files/event/MULTIPLY_%C3%9Atmutat%C3%B3%20bemutat%C3%A1s_program_0.pdf

Jelentkezni az alábbi űrlap kitöltésével, április 6-ig lehet: https://forms.gle/V3uXjkNd18VHDERZ8

 

Forrás: https://energiaklub.hu/rendezveny/multiply-hazai-onkormanyzatok-jo-gyakorlatai-klimatudatos-telepulesfejleszteshez-5059