Hároméves szolgáltatási megállapodást kötött a Ferrobeton és a Rail Cargo Hungaria

1067

A Ferrobeton Zrt., az előregyártott vasbetonelemek piacának meghatározó vállalata hosszútávú fuvarozási megállapodást kötött a Rail Cargo Hungariával (RCH).

Az erről szóló szerződést Szolnokon Vass Zoltán, a Ferrobeton vezérigazgatója, Dubrovszky Gábor műszaki vezérigazgatóhelyettes, valamint Körös Norbert, az RCH vezérigazgatója és Kotiers Román az RCH CFO-ja látta el kézjegyével.

A Ferrobeton, az RCH és a MÁV együttműködésének köszönhetően a betonelemek a szolnoki – korábban elhanyagolt – iparvágány felújítását követően korszerű infrastruktúráról indulhatnak útnak. A több tízmilliós költséggel végrehajtott pályarekonstrukció lehetővé teszi a 20 méternél hosszabb, akár 45 méter hosszú betongerendák közvetlen rakodását az RCH különleges szállítmányok fuvarozására összeállított szerelvényeire.

A leghosszabb túlméretes elemeket az RCH három egymáshoz csatlakoztatott, a speciális fuvarozásra forgózsámollyal alkalmassá tett pőrekocsis fogatai szállítják majd. Egy-egy ilyen vonat hossza megközelíti a 600 métert.

A megállapodás értelmében a magyar vasúti árufuvarozás piacvezető vállalata a következő három évben kiszolgálja a szolnoki gyár alapanyag-szükségleteit és fuvarozza késztermékeit.

A két társaság kapcsolata évtizedekre nyúlik vissza. Az RCH az idei évben eddig mintegy 48 vonatot juttatott el a Ferrobeton által meghatározott célállomásokra. A megbízás keretében a jövőben alapanyagot is fuvaroz Szolnokra, valamint a gyárak termékeit a Ferrobeton két magyarországi telephelyéről hazai és régiós rendeltetési helyekre szállítja.

 

További információ: rch.railcargo.com

 

 

Forrás: Rail Cargo Hungaria Zrt.