Harmadik alkalommal rendezik meg Duna Group Szabadegyetemet

417

Immár harmadik alkalommal hívja a Duna Csoport az ország infrastruktúra-építőmérnök hallgatóit a Duna Group Szabadegyetem elnevezésű eseményére. A már hagyománynak tekinthető, 4 napos szakmai rendezvénysorozat augusztus 11-én kezdődik. A meghívottak számára továbbra is ingyenes program egyik kiemelt célja, hogy már a hallgatói évek alatt személyes kapcsolatot teremtsen a jövő infrastruktúra építői között. A jelentkezést ma, június 28-án nyitották meg.

Az elmúlt két évben felszabadult hangulatban zajló esemény tapasztalataira alapozva a Duna Csoport idén is lehetőséget teremt a Duna Group Szabadegyetem résztvevőinek, hogy betekintsenek az infrastruktúra-építési szakma kulisszatitkaiba. Az esemény célja az is, hogy mindeközben meghatározó ismeretségek köttessenek az építőiparral és a jövő infrastruktúra mérnökeivel.

A több napos rendezvény szervezői idén is számos érdekes és hasznos programmal készültek, és ezúttal is központi szerepet kap az innováció, azon belül a BIM. Ennek megfelelően a résztvevők bejárhatják az ország két jelentős építőipari projektjét: Paksnál az épülő paksi hidat, illetve az európai szinten is kuriózum ZalaZone Járműipari Tesztpályát. A Szabadegyetemen idén bemutatkozik a Duna Group Tehetséggondozás Program is, amely az ország egyik legkomplexebb mérnökképzése – tájékoztat közleményében a vállalat.

Az iparági témák mellett a csapatépítés, a kötetlen programok is teret kapnak a hosszú hétvégén: ennek kereteit a sör- és borkóstolás, valamint a gasztronómia adja.

A 2021-es Duna Group Szabadegyetem (Forrás: dunaaszfalt.hu)

Kincses Péter, a rendezvény főszervezője hangsúlyozta, a korábbi sikeres rendezvényekre bátran lehet már építeni: „Az elmúlt évek benyomásai és tapasztalatai alapján olyan országos szintű építőmérnök találkozót tudunk szervezni, melyben a modern technológia, a projektbejárások és a szórakozás is főszerepet kap. Így lehetőségünk nyílik rá, hogy bemutassuk a jövő mérnökeinek, hogy milyen óriási potenciál van a magyar útépítés piacvezetőjénél. A Szabadegyetemmel ugyanakkor népszerűsítjük is az infrastruktúraépítést és az egész ágazatot, továbbá összeismertetjük az iparágat és a hallgatói réteget, amely lényegében az ágazat jövőjét jelenti. Mindezeken túl a diákok közötti kapcsolatépítés is fontos: az ilyen táborokban születő, életre szóló barátságokra mind szakmailag, mind emberileg lehet építeni.”

Jelentkezés feltételei és módja

A Duna Group Szabadegyetem négynapos programsorozata a meghívottak számára teljes mértékben ingyenes.

Jelentkezni ezen a linken lehet: JELENTKEZÉS

A részvétel feltételei: építőmérnöki képzésben való részvétel, illetve az előzetes regisztráció.

A meghívott egyetemek: BME, DE, NKE, PTE, ÓE, SZE.

A szállás ezúttal is a Budapesti Műszaki Egyetem Kármán Tódor Kollégiumában lesz. A négynapos rendezvény augusztus 11én, csütörtökön kezdődik és 14-én, vasárnap zárul.

További információ: https://www.dunaaszfalt.hu/hu/hirek/mi-is-az-a-szabadegyetem

Forrás: Duna Group