Fejlesztésekkel veszik fel a versenyt a nyílászárók piacán

1101

A nyíregyházi REALTHERM Kft. a GINOP_PLUSZ-1.2.1-21-2021-00623 azonosítószámú pályázatával mintegy 314,3 millió Ft feltételesen visszatérítendő európai uniós támogatást nyert el, amivel a 449 millió Ft értékű vállalásainak több mint kétharmadát fedezi.

Az alumínium- és műanyag nyílászárók gyártásával foglalkozó cég a projekt keretében többek között egy jelentős technológiai fejlesztést eredményező CNC megmunkálóközpont, illetve az üzemen belüli, félkész- és késztermékek logisztikáját automatizáló berendezések beszerzését valósítja meg.  A vállalat ezzel nagy mértékben növelni és automatizálni tudja gyártási kapacitásait, amivel hosszabb távon is képes lesz felvenni a versenyt a válsággal sújtott építőipar, illetve a nyílászárók piacán.

Ezenkívül a Széchenyi Terv Plusz projekt keretében már megvalósult egy információs és kommunikációs technológiákra irányuló képzés a szellemi, fizikai és adminisztratív munkát végző dolgozók számára, mellyel a cég alkalmazottainak szakmai kompetenciáit javították.

A fejlesztések előnyei már középtávon is megmutatkozhatnak, hiszen azok a vállalatok, akik a rendelkezésre álló EU-s támogatásokból vállalkozásuk jövőállóságát szolgáló beruházásokat valósítanak meg, jókora versenyelőnyre tehetnek szert a piacon.

Az European Conformity Check Vállalkozásfejlesztési Tanácsadó Intézet Kft. közreműködésével elnyert uniós pályázat révén megvalósuló projekt nagyban hozzájárul a REALTHERM Kft. technológiafejlesztéséhez, versenyképességének megőrzéséhez, valamint nemzetközi eredményességének erősítéséhez.

A projektről bővebben a REALTHERM Kft. weboldalán olvashatnak.

 

Forrás: Gold Communication