Elindult a LATEREX tehetséggondozási programja

1269

A LATEREX Építő Zrt. június 29-én elindult Junior Mérnök Programjának keretében a hallgatók az egyetemen megszerzett tudást az életben kamatoztathatják. Szakmai pályájuk első lépéseit pedig mentorok támogatása mellett tehetik majd meg.

A LATEREX a mérnökhiányra reagálva hirdette meg tehetséggondozási programját, Junior Mérnök Program néven. A projekt keretében a mérnök hallgatók az egyetemen szerzett elméleti tudásukat egészíthetik ki gyakorlati tapasztalattal. Szakmájukat valós munkahelyzetekben ismerhetik meg, a programban pedig az építőipari vállalat vezetői mentorként támogatják őket. A tehetséggondozási projekt a cég számára is előnyös, hiszen közelebb kerülhet a jövő mérnökeihez, akik közül a legjobbaknak a tervek szerint munkát is ajánl majd, de ajánlólevelet minden résztvevő diák számára személyre szabottan biztosítanak.

Elméleti tudás bővítése gyakorlati tapasztalattal

A Junior Mérnök Programban résztvevő hallgatók egy gazdasági- és műszaki ismétlő-alapozó után beleláthatnak a magasépítés kivitelezés területébe és részt vehetnek a folyamatokban. Az előkészítésétől az átadásáig heti tematika mentén sajátíthatják el az építőipari gyakorlat lépéseit – ismerteti közleményében a vállalat. A diákok választott szakmájukat éles munkakörnyezetben ismerhetik meg, tudásukat valós építési helyszíneken bővíthetik.

A mérnökjelöltek heti minimum 20 óra munkavégzést vállalnak a program keretében, ami a nyári szünetben, vagy az őszi/téli órarend ismeretében rugalmasan akár bővülhet is. A LATEREX határozott idejű, részmunkaidős alkalmazotti jogviszony mellett havi bruttó 240 ezer Ft munkabért biztosít a tehetséggondozó projektjében résztvevők számára. Mivel a LATEREX az ország több pontján jelen van különböző projekteken, így vidéki munkavégzés is megoldott a hallgatóknak, melynek feltételeit a cég biztosítja.

A program célja, hogy mindkét fél számára gyümölcsöző kapcsolat jöjjön létre: a diákok elindulhatnak a nagybetűs életben, mindezt támogató közegben, miközben a LATEREX Építő Zrt. megtalálja azokat a tehetséges fiatalokat, akik megfelelő hozzáállás és teljesítmény esetén az iskola befejezése után náluk folytathatják megkezdett karrierjüket erősítve a cég mérnök-bázisát – mutatnak rá közleményükben.

A programra jelentkezők szigorú, következetes kiválasztási rendszeren haladhattak végig, amelynek része volt többek között egy bemutatkozó videó is. A személyes felvételi elbeszélgetés után kiválasztott diákok a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Építő- és Építészmérnöki Karjairól és az Óbudai Egyetem Ybl Miklós Építéstudományi Karáról érkeznek a programba – tájékoztat a közlemény.

40 év tapasztalatának átadása

Gerencsér András, az igazgatóság elnöke a megnyitó napján elmondta, a LATEREX számára mindig is kiemelt szerepet kapott a társadalmi szerepvállalás, a jövő generációjának támogatása, továbbá szem előtt tartották, hogy szakmailag kiemelkedő munkavállalókat találjanak.

A program induló napja főként a kölcsönös ismerkedésről szólt. A hallgatók betekintést nyerhettek a LATEREX Építő Zrt. fontosabb mérföldköveibe, a szervezet felépítésébe, illetve a referenciamunkák mellett a jelenleg futó, nagyobb projektek is bemutatásra kerültek számukra. A nap zárásaként a cég egyik projektjének bejárásán vettek részt: a csepeli Jedlik Ányos Gimnázium felújítási munkálatait tekintették meg.

Kincses Péter, a Program vezetője az első nap eseményei kapcsán megjegyezte: “Óriási szükség van az építéstudomány területén az ilyen kezdeményezésekre, ahol közel 40 év tapasztalata kerül átadásra a jövő generációjának.” Hozzátette, a mai építőiparban a LATEREX programja kuriózumnak számít.

Forrás: LATEREX közlemény