Együttműködési megállapodást kötött a Greenology és az ÉMSZ

1194

A zöldinnovációs és fenntarthatósági tevékenység fejlesztése érdekében írt alá nagy jelentőségű együttműködési megállapodást a GREENOLOGY – Zöldinnovációs Fenntarthatósági Tudásközpont és az ÉMSZ, azaz Épületszigetelők, Tetőfedők, Bádogosok és Ácsok Magyarországi Szövetsége (ÉMSZ).

A megállapodás fő célkitűzése, hogy a két szervezet törekszik az építésgazdaságban részt vevő szakemberek, vállalkozások, kutatók, oktatók és felsőoktatásban részt vevő hallgatók tevékenységének gyakorlati és elméleti támogatására, a zöldinnovációs és fenntarthatósági tevékenység fejlesztésére az építésgazdaság területén belül.

Prof. Dr. Boros Anita a Tudásközpont vezetője az aláíráskor kiemelte, hogy új partnerükkel közös feladatnak tekintik a zöldinnovációs építésgazdasági újítások – így különösen termékek, szolgáltatások, eljárások, technikák, tervezési megoldások és technológiák –, gyakorlatok megismertetését és az innovatív, környezetbarát termékek piacra jutásának elősegítését. Az együttműködési megállapodás kifejezett célja, az építésgazdasági ágazat(ok) fenntarthatósági átállásának a támogatása.

Valyon András, az ÉMSZ elnöke hangsúlyozta, fontos, hogy a zöldinnovációs képzési és továbbképzési rendszer fejlesztésében, az oktatásban való részvételben is meginduljon a közös gondolkodás.

Az eseményen az ÉMSZ ügyvezető igazgatója, Szalai Levente a megfelelő szakmai tudással rendelkező szakemberek utánpótlásának szükségességére hívta fel a figyelmet, amelyben a két szervezet közötti együttműködési megállapodás fontos szerepet játszhat.

A Tudásközpont és az ÉMSZ közös célja, hogy a hazai építésgazdasági zöldinnovációs megoldások gyakorlati alkalmazási eszközrendszerének kidolgozásában, valamint az egyes zöldinnovációs építésgazdasági szakterületek ágazati, szakmai, tudományos támogatásában közösen érjenek el eredményeket. A május 6-i ünnepélyes aláíráskor a résztvevők egyetértettek abban, hogy szívesen vesznek részt az építésgazdasági zöldinnovációs és fenntarthatósági szakterülettel összefüggésben felmerülő szakmai kérdések közös megvitatásában.

 

Forrás: greenology.hu