Szeptember 23-án a Horizont Global Kft. telephelyén ünnepelték meg a Budapesti Műszaki- és Gazdaságtudományi Egyetem koeb csapatának részvételét a Solar Decathlon Europe 2019 nemzetközi egyetemi innovációs házépítő versenyen. Az informális összejövetelen felidézték a versenyen való részvétel pillanatait és összegezték a szerzett tapasztalatokat.

A Solar Decathlon Europe 2019 verseny először látogatott a közép-európai régióba. Magyarországot önálló csapatként a BME koeb elnevezésű csapata, konzorciumban pedig a Miskolci és a Pécsi Egyetem képviselte. Rajtuk kívül, önálló csapatként vagy egyetemi konzorciumi összefogásban francia, belga, thaiföldi, román, holland, algériai és spanyol egyetemek képviselői mérték össze tudásukat a verseny 10 kategóriájában.

A Horizont Global Kft. ügyvezető igazgatója, Dienstmann Tamás számára mindig is fontos volt a jövő generációinak támogatása, csak úgy, mint a folyamatos innováció, a technológiai újítások melletti elköteleződés. Így nem volt kérdés, hogy igennel válaszolt a felkérésre, és a szakmai támogatás mellett anyagi hozzájárulással is segítette a koeb csapatának részvételét ezen a rangos versenyen.

Főtámogatóként nemcsak az épület vázszerkezetét biztosították, hanem ezen túl folyamatos gyakorlati oktatással segítették a diákok felkészülését, valamint a kft. telephelyén helyszínt és eszközöket is biztosítottak a csapatnak az épület kivitelezésére.

Dienstmann Tamás, a Horizont Global Kft. ügyvezető igazgatója és Kassai Ferenc BPMK elnök

A szeptember 23-i rendezvényen az ügyvezető igazgató megköszönte a csapattagoknak a lelkesedést, a helytállást, és köszönetet mondott munkatársainak is, hogy magukévá tették az ő elkötelezettségét, és felkarolták a diákokat.

A rendezvényt, a szervezőket és a támogatókat méltatta Kassai Ferenc, a Budapesti és Pest Megyei Mérnöki Kamara elnöke, a Magyar Mérnöki Kamara alelnöke, és pár szó erejéig felszólalt Vass Lajos, az ÉMI fejlesztési igazgatóhelyettese is.

A koeb részéről Tóbiás Csaba műszaki vezető köszönt meg minden támogatást, segítséget, jó szót, amely hozzájárult ahhoz, hogy megvalósítsák elképzeléseiket.

A kötetlen találkozón Wichmann Tamás kilencszeres világbajnok kenus gulyáslevesét is megkóstolhatták a résztvevők.

 

További információ: www.horizontglobal.com

 

KI