Csaknem egymilliárd forint értékű fejlesztést indított el a fémszerkezet-gyártással és fémmegmunkálással foglalkozó nyíregyházi Orha Építő Kft.

A cég azt közölte az MTI-vel, hogy a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program pályázatán elnyert 497 millió forintos, feltételesen vissza nem térítendő támogatás segítségével fejleszti termékkínálatát.

Az újonnan telepített technológia eredményeként képesek lesznek hengerművi méretű lemeztekercsekből olyan energiahatékony és környezetbarát épületelemet hengerelni, amely a közép-európai piaci kínálatnál energiahatékonyabb és csaknem száz százalékban újrahasznosítható.

A 994 millió forint összköltségű beruházás várhatóan a jövő év elejére fejeződik be.
A vállalkozás fő tevékenysége a fémszerkezetgyártás, azaz acél tartószerkezetek tervezése és gyártása. Foglalkoznak fémmegmunkálással, amely magába foglalja a lemezek megmunkálását, alakítását, hengerlését, élhajlítását és furatolását. Ezen kívül terveznek és gyártanak fém épületelemeket is – írták közleményükben.

A nyilvános cégadatok szerint az Orha Építő Kft. 2020-ban kétmilliárd forintos nettó árbevételt és 97 millió forintos adózott eredményt realizált. 2021-ben a társaság árbevétele meghaladta a hárommilliárd forintot, nyeresége pedig 551 millió forint volt.

MTI

Címlapfotó: Orha Építő Kft. Facebook oldal