Doka állványozási megoldások a bauma kiállításon

688

A Doka a világ legnagyobb építőipari szakvásárán, a bauma 2022 kiállításon mutatja be az új „állványozási” üzletágát. A bővülő termék- és szolgáltatás kínálat a Doka standján (FN.421 – FN.423) lesz látható, közel 4500 négyzetméteren, 2022. október 24-30. között.

A vállalat az idei baumán először fog bemutatkozni az Umdasch Csoport részeként. Ez erős partnerként pozicionálja a vállalatot a teljes építkezési életciklus során, és olyan egyedülálló platformot hoz létre, amely értékes szinergiákat biztosít a résztvevők számára.

A „DOKA CONNECTS”, avagy a „DOKA ÖSSZEKÖT mottó alatt a vállalatcsoport lehetőséget kínál a résztvevőknek, hogy többet megtudjanak a termékeikről, újításaikról és trendekről. A látogatókat 45 kiállított zsaluzási, valamint állványozási rendszer, ezekhez kapcsolódó bemutató tárlat és összesen 110 élő show várja.

Az állványozás új magaslata

A Doka az idei baumán mutatja be a DIBt által tanúsított AT-PAC Ringlock állványzati rendszert. A stratégiai partnerség az AT-PAC-kal, az ipari állványzat piacvezető gyártójával 2020 óta áll fenn. A közel 30 méter magas toronyállvány már messziről üdvözli majd a látogatókat. Fejlődési irányokat felfedve a Doka bemutatja az ipari ügyfelek, például az olaj- és gázipar, valamint az építőipar számára készült alkalmazásait. A Doka zsaluportfóliója, a Hi-Vis® állványkezelő szoftvere és az egyéb kiegészítő szolgáltatásai együttesen képesek világszerte támogatni ügyfelei építési projektjeit.

A Doka World új termékei

A biztonság, a rugalmasság, az ergonómia és a költséghatékonyság a siker döntő tényezői, ezért a Doka zsalu- és állványrendszereket úgy optimalizálták, hogy megfeleljenek ezeknek az igényeknek. A Doka standján a látogatók tágas terekben, mégis testközelből ismerhetik meg a praktikus megoldásokat.

Födémzsalu bármilyen típusú födémgeometriához 

A Doka új korszakot nyit a födémzsaluzás területén, ugyanis az ágazatban eddig példa nélküli rendszercsaládot mutat be. A sokoldalú szerkezetet úgy tervezték, hogy bármilyen típusú födémgeometriához igazodni tudjon, és könnyedén egyensúlyt teremtsen a kisebb léptékű lakásépítések és a nagyszabású építkezések között. A termékfejlesztés során a fő hangsúly az ergonómia és az építkezések biztonságának javításán volt. Ugyanakkor a rendszer jelentős termelékenységnövekedést biztosít azáltal, hogy automatizálással optimalizálja a helyszíni folyamatokat. A látogatók a teljes rendszercsaládot testközelből is megismerhetik, az élményt pedig bemutatók teszik teljessé.

Framax Xlife plus frissített változata

A jól bevált Framax rendszer már évek óta segíti az építőipari vállalkozásokat az építési projektek sikeres megvalósításában, most pedig a frissített rendszer, az új háromméteres magasságával tökéletesen alkalmassá vált lakásépítési projektekhez is.

DokaXlight újdonságok

Az univerzális DokaXlight számos újdonságot tartalmaz, az újonnan fejlesztett kiegészítő elemek lehetővé teszik, hogy a bevált falzsalurendszer a jövőben födémzsaluként is használható legyen.

DokaUniKit rendszer

Az infrastruktúra területén az innovatív DokaUniKit rendszer bemutatására helyezik a hangsúlyt. Legyen szó hidakról, alagutakról, erőművekről vagy magas épületekről, a szabványos moduláris elemekkel minden alkalmazáshoz költséghatékony, komplett megtámasztási megoldások alakíthatók ki. A Doka zsaluzási megoldásaival együtt az infrastrukturális és magasépítési projektek hatékonyan, biztonságosan és közbülső kapcsolatok nélkül, egyetlen forrásból valósíthatók meg.

Helyszíni munkálatok optimalizálása a legújabb digitális megoldásokkal

A digitális szolgáltatások területén a látogatók kipróbálhatják a Doka legújabb digitális megoldásait és szolgáltatásait, köztük az EasyFormworkPlanner-t, egy mobilalkalmazást, amely megkönnyíti a zsalutervezést. A Doka digitális szolgáltatási kínálatát három területen – Smart Site, SmartAssistants és SmartPlanning – mutatja be. A Doka olyan digitális megoldásokra összpontosít, amelyek célja a helyszíni munkálatok optimalizálása, és amelyek így jelentősen hozzájárulnak az építkezések produktivitásának fokozásához. A hangsúly olyan kulcsfontosságú szempontokon van, mint a munkafolyamatok egyszerűsítése, nagyobb átláthatóság és jobb kivitelezési minőség.

Out-of-home hirdetési lehetőségek az építkezéseken 

Az első alkalommal megrendezésre kerülő SiteLight az építkezések reklámozási lehetőségeinek teljesen új spektrumát mutatja be. A Doka mérnökei és a testvérvállalat, az Umdasch The StoreMakers LED-szakértői forradalmasítják az építkezéseken használt régimódi reklámhordozókat egy olyan zseniális hirdetési felület megalkotásával, amely az épület növekedésével folyamatosan változtatja a megjelenését. A SiteLight új kaput nyit a marketingszakemberek számára a digitális out-of-home hirdetési szektorban, mivel a technológia és a marketingpartnerségek segítségével jól látható, ideiglenes digitális hirdetési felületeket biztosít egy eddig még kiaknázatlan területen. Az innovatív technológia a kiállításon is már messziről látható lesz, hiszen a SiteLight 120 négyzetméteres, 84 LED-panelből álló reklámfelülete körbeöleli majd a Doka 30 méter magas toronyállványát.

A Doka kiszámította termékei CO2-kibocsátási lábnyomát

Felismerve a fenntarthatóság növekvő jelentőségét és az ESG-kritériumok fontosságát az ügyfelek befektetéseinek előmozdításában, a Doka az Umdasch Csoport részeként ambiciózus célokat tűzött ki a fenntarthatóság terén. Egy nagyszabású projekt keretében a Doka kiszámította 6000 terméke többségének CO2-kibocsátási lábnyomát (PCF). A CO2-kibocsátási adatokat az egyes termékek szintjén is elérhetővé teszik ügyfeleik számára, mellyel olyan átláthatóságot biztosít, amely egyedülálló az építőiparban. Ezzel a megközelítéssel a Doka az ellátási lánc részeként támogatja ügyfelei saját CO2-kibocsátási lábnyomának a csökkentésére irányuló céljait.

A Doka a bauma 2022 kiállításon részletesen bemutatja a kiállított eszközök és termékek nagy részének CO2-kibocsátási lábnyomát. Ezen kívül a látogatóknak lehetőségük lesz még többet megtudni az Umdasch Csoport kezdeményezéseiről a Doka standján található saját fenntarthatósági pultjuknál.

 

Forrás: DOKA