Bauma 2019: bemutatták legújabb termékeiket és innovációikat az iparág vezető vállalatai

Véget ért a világ vezető építőipari-gép vására, az április 8–14. között megrendezett Bauma. A müncheni szakvásár az idén az építőipar digitalizálására összpontosított, alátámasztva a szakági előrejelzéseket, amelyek digitális boomot jósolnak 2019-re az építőiparban. A Baumán 614.000 négyzetméteren 55 országból több mint 3500 szakmai kiállító volt jelen.

A negyedik ipari forradalom iparági technológiáit, úttörő megoldásait mutatta be az idén a világ első számú építőipari és építőanyag-gyártó gépeket, bányászati gépeket, építőipari járműveket és berendezéseket, technológiákat bemutató vására Münchenben. A Bauma 2019-es fókusza egybecseng többek között a világ legolvasottabb online építészeti platformja, az ArchDaily előrejelzésével, amely szerint az építőipar infrastruktúrájának digitális forradalma lesz 2019 egyik legfontosabb trendje az építészet, az építőipar területén. Az épületinformációs modellezés (Building Information Modeling – BIM) használatát néhány európai országban az állami infrastruktúra beruházások esetében már kötelezővé tették, 2020-tól például Németországban is az lesz.

Forrás: Peri

A BIM az építőipari folyamatok és módszertanok új megközelítése: megkönnyíti a tervezés-kivitelezés folyamatát, segítségével magasabb minőségű műszaki dokumentáció készíthető, csökkenthetők a tervezési hibák és potenciális extra költségek. A 3D nyomtatásra, az automatizálásra és a mesterséges intelligenciára építő technológiák a közeljövőben egyre inkább teret hódítanak az építőiparban is az ArchDaily előrejelzése szerint. A jövő építési helyszíne, építkezése pedig modern, intelligens és egymással digitálisan összekapcsolt technológiákon, felhő alapú infrastruktúrákon alapul.

Forrás: Peri

A szakvásáron 614.000 négyzetméteren 55 országból több mint 3500 szakmai kiállító mutatkozott be, és több mint 600.000 szakmai látogató volt kíváncsi a legfrissebb innovációkra. A vásár egyik blokkjában a kiterjesztett valóság és a virtuális valóság technológiáival építési helyszíneket jelenítettek meg, demonstrálva a digitalizációban rejlő korlátlan lehetőségeket. A Bauma azokat a kiállítókat helyezte előtérbe, amelyek innovatív termékekkel elől járnak az építőipari digitalizáció folyamatában.

A digitalizációban úttörőnek számító kiállítók között a Baumán mutatta be már működő, zsaluzat- és állványtechnikához, szerkezetépítéshez köthető digitális megoldásait a német alapítású, Magyarországon is jelen lévő PERI. A cég a kiállításon előrevetítette az építés jövőjét: referenciaprojekteken keresztül nyújtott betekintést a legújabb 3D betonnyomtatási technológiákba, és megmutatta, hogy a jövőben a robotok hogyan biztosítanak majd nagyobb tervezési megbízhatóságot és hatékonyságot az építési területek felmérésében.

A PERI digitális portfóliójában szerepelnek a mindennapi munkavégzéshez szükséges terméktámogató alkalmazások, az építőmérnökök, építészmérnökök és a gépészmérnökök legalapvetőbb tervezőeszközeihez, a CAD szoftverekhez kapcsolódó fejlesztések, ügyféligényeket kiszolgáló portálfejlesztés, és a BIM-hez köthető digitális termékek is. A BIM területén a PERI évek óta az iparág egyik vezetője, számos nemzetközi projekt-referenciával rendelkezik, amelyeket a cég bemutatott Münchenben is.

 

További információ: www.peri.hu

 

 

Forrás: Zerocom

 

 

ÜZENET KÜLDÉSE

Kérjük, írja be hozzászólását!
Kérjük, adja meg nevét