CONSTRUMA – Magyarország és a kelet-közép-európai régió kiemelkedő szakmai fóruma

265

A CONSTRUMA Nemzetközi építőipari szakkiállítás keretében idén április 10-14. között ismét több száz kiállító várja a látogatókat legújabb termékeikkel szolgáltatásaikkal, innovációikkal. A CONSTRUMA Otthonteremtési csokor része lesz még az OTTHONDesign Otthonteremtési szakkiállítás.

A kiállítás Magyarország és a közép-kelet-európai régió egyik legjelentősebb szakmai fóruma, ahol az építőiparhoz, otthonteremtéshez kapcsolódó témák mindegyike megjelenik, így ezeket a szorosan összefüggő területeket komplexen mutatja be minden érdeklődő számára. A kiállításon évről-évre jelentős a külföldi kiállítói megjelenés, ami garantálja, hogy nemcsak a hazai, de a nemzetközi építőipari trendek is megjelennek a kínálatban.

Szakmai programkínálat:

  • A kiállítás fővédnöke az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége a kiállítás nyitó napjára készül ágazati konferenciával Építőanyag-gyártók és építőanyag-kereskedők a megrendelőkért címmel.
  • A Magyar Építész Kamara továbbképzése kamarai szakmagyakorlók részére a kiállítás első két napján, szerdán és csütörtökön kerül megrendezésre.
  • A Budapest és Pest Vármegyei Mérnöki Kamara ebben az évben először tart a kiállítás mindhárom szakmai napján továbbképzést mérnök kamarai tagok számára épületgépészeti, építési és tűzvédelmi témákban. Együttműködő partnerek az MMK ÉGT, az ÉMSZ és a TSZVSZ.
  • Vezetett szakmai túrák lesznek ismét a szakmai napokon különböző témákban, ahol a kiállítók és a szakma találkozik majd egymással (továbbképzési pont: 0,5, bírálati sorszám: 2024/69).
  • XVII. Szolár Konferencia a Magyar Napelem és Napkollektor Szövetség rendezvénye napelempiaci szereplők számára csütörtökön.
  • Gyakorlati bemutatók ács, burkoló, kőműves, valamint festő és mázoló témákban a Tudásépítő-Team szervezésében.
  • A Kőfaragó Ipartestület A kőipar új dimenziói – természetes kövek & technikai kövek. Kőfaragó életpályamodell címmel konferenciát tart a kiállítás pénteki napján, valamint látványfaragást szervez több alkalommal. (Építész kamarai akkreditáció folyamatban.)

A CONSTRUMA Nemzetközi építőipari szakkiállítás megtekintéséért a Magyar Építész Kamara 1 továbbképzési pontot ad minimum 3 óra kiállítási látogatásért (bírálati sorszám: 2024/78).

A folyamatosan bővülő, részletes programkínálat elérhető a CONSTRUMA kiállítás honlapján.

A CONSTRUMA DÍJ 2024 pályázat díjazottjai

A CONDTRUMA Díjra a kiállítók pályázhatnak minden éveben innovatív termékeikkel, szolgáltatásaikkal. Az elismerést rangos szakmai zsűri értékeli és ítéli oda a legkiválóbbaknak. 2024-ben a CONSTRUMA Díjat öt pályázó kiállító nyerte el.

B Consulting Kft. – Telephelyi és építéshelyi beléptető konténer, üzemeltetési beléptető rendszer

A pályázatban szereplő termék olyan mobil, kulcsrakész beléptető konténer, amely a telephelyi és építéshelyi beléptetést magas biztonsági szinttel kiegészítve teszi lehetővé. Felügyeleti, jogosultságkezelő és riporting funkciókkal is rendelkezik.  Pontos, precíz adatalapú információt szolgáltat a bent tartózkodókról a hatékony építkezési és telephelyi munkálatok kialakítása érdekében. A piaci igények alapján egyedi kiegészítők is felszerelhetők: kulcsmenedzsment, munkaidő nyilvántartás, dokumentum kezelés. Többféle azonosítási technológia használható a hagyományos kártyaolvasótól a biometrikus arcfelismerőig. Ez utóbbi megoldással csökkenthető a beléptetésre fókuszált adminisztratív munkafolyamatok ideje, kiküszöbölhető a kártyák elhagyásából, sérüléséből keletkező többletköltség. A termék teljes egészében magyar tervezésű, fejlesztésű, gyártású és forgalmazású.

Fronius Hungary Kft. – Fronius Gen24 (Plus) 10.0 inverter

A Fronius GEN24 (Plus) 10.0 hibrid inverter a napelemes rendszer legfőbb eleme. Az inverter kompakt, sokoldalú és bővíthető, akár napelemes vagy akár tárolórendszerről, áramszüneti tartalék energiáról, fűtésről vagy e-mobilitásról legyen szó. A GEN24 Plus egyedülálló megoldások sorát kínálja. Az okos készülékdizájn és az intelligens szoftver együtt teszi lehetővé a gyors, rugalmas telepítést és karbantartást, valamint az optimális hozamot – a szolármodulok árnyékolása esetén is, külső optimalizálók igénybevétele nélkül. Áramszünet esetén kétféle áramellátási opciót kínál. Az időszakosan és halkan üzemelő integrált aktív hűtés ezzel egyidejűleg meghosszabbítja az élettartamot, ezáltal csökkenti az ökolábnyomot, valamint biztosítja a beruházás megtérülését.

Magyar-Norvég Kft. – Jotul F170 kályha

A Jotul F170-es fatüzelésű kályha automata huzatszabályzó rendszerrel készül. A szabályzás kiküszöböli a helytelen felhasználói magatartásokból eredő tökéletlen égést, jobb hatásfokot és tisztább égetést biztosít. A kályha tartalmazza a Clean Burn égetési technológiát, mely alacsony emissziót biztosít lassú égetéskor is. A kályha külső levegőre köthető, a modern légtömör épületekhez is alkalmazható. A modern lakások automata kiegészítő fűtését biztosíthatja.

Az automatikus levegőszabályozás kiemelkedő energiahatékonyságot kínál, amely csekély környezetterheléssel párosul. A kályha ajtaja önzáródó és mágneses zárral rendelkezik, így könnyed használatot biztosít. Az egyedülálló automata szabályzó rendszer diszkréten jelzi, ha fát kell tenni a kályhára, mely után automatikusan beállítja a megfelelő légbetáplálást.

Nilan Kft. – VP 18 M2 hőszivattyú

A VP 18 M2 aktív hővisszanyeréssel szellőzteti a lakást, amely az épületből elszívott meleg levegőben lévő energiát visszanyeri és átadja a befújt levegőnek. Az aktív hővisszanyeréssel működő szellőztető rendszer központi eleme egy hőszivattyú, melynek főbb részei az elpárologtató és a kondenzátor. A lakásból elszívott meleg levegőben lévő energiát az elpárologtató veszi fel, mielőtt azt a szabadba vezetnék. A kondenzátor ezután a kinyert energiát a friss levegőnek adja át. A hőszivattyú a hő 100%-át hasznosítja. A hőszivattyú reverzibilis hűtőkörrel rendelkezik, így nyáron a rendszer lehűti a lakásba áramló friss levegőt, a hűtés során keletkező hulladékhővel pedig elkészíti a használati meleg vizet.

A NILAN VP 18 M2 kompakt készülék társasházakban lakásonkénti egyedi megoldást kínál, ami a használati igények kielégítésénél, a rezsi elszámolásánál és az esetleges meghibásodásoknál jelent nagy előnyt.

Weitzer Parkett Sales Kft. – FlexFix padló

Rendkívül vékony (6,4 mm), nagyon gyorsan, egyszerűen fektethető, visszaszedhető, felújítható, átszínezhető, valódi fából készült felületű, hangcsillapító hatású svédpadló rendszer. Hűtőmágneshez hasonló mágnes lemezre kasírozott vékony (4,2 mm) fa réteg, 1.m x 14,5 cm fa svédpadló felületet képez. A fémlemez vastagsága 0,4 mm, a hangcsillapító alátété 1,8 mm. Bármikor könnyedén visszaszedhető egyetlen elem is és cserélhető, akár a felület közepén is néhány perc alatt. Lefektetve semmiben sem különbözik egy vastagabb, tisztán fából készült parkettától. Természetes megújuló alapanyagokból, alapanyag takarékosan készül.

A személyes találkozás és a kapcsolatápolás ereje továbbra is az üzleti élet motorja, így a szakkiállítások szerepe továbbra is fontos. 

A CONSTRUMA Nemzetközi építőipari szakkiállítás 2024-ben is ezt a lehetőséget kínálja az építőipar területén tevékenykedő cégeknek, szakembereknek, széles körű szakmai támogatottsággal, gazdag konferenciaprogrammal és hatalmas kiállítói kínálattal.

Szakmai regisztráció és jegyvásárlás már elérhető a kiállítás honlapján.

Nyitva tartás:
Szakmai napok: április 10-11.: 10:00-17:00; április 12. 10:00-18:00
Nagyközönség napok: április 13.: 10:00-18:00; április 14.: 10:00-17:00

Bővebb információ: www.construma.hu