Szeptember végén, Bolognában tartották a 39. Cersaie-t, a világ legjelentősebb nemzetközi építészeti és fürdőszobai kerámia kiállítását. Az eseményen részt vett a Mapei is, és úgy tapasztalták, a 70-es évek, a retro, a természeti motívumok alkalmazása az új trend a burkolatok terén.

Idén gyakorlatilag mindent lehetett látni: eredeti és újraértelmezett márvány, fa és kő mintákat, növényi nyomatokat, virágokat és a 70-es éveket idéző csíkokat, mintákat és színeket a rikítótól a pasztellig, az élénk színűtől a minimalizmusig, a vadtól a visszafogottig, a fényesektől a mattig – számolt be a nemzetközi rendezvényről a Mapei.

Elmondták, továbbra is divatosak a rozsda és arany árnyalatú burkolatok, az antik motívumok, valamint a modern, 3 dimenziós minták. Egyre népszerűbbek tapétához megtévesztően hasonlító burkolatok. A burkolatok méretében nincs meghatározó trend, az apró mozaikoktól az óriás lapokig minden látható volt a kiállításon – tájékoztatott a vállalat és hozzátették: nem úgy a lapok vastagságában, ahol egyre erősödő trend, hogy mind vékonyabbá válnak a burkolólapok.

Mapei Ultracolor fugázócsalád

A magyar cég szerint a kiállításon kiemelt figyelmet kapott, ezeket a változatos burkolat irányzatokat jól kiegészítő Mapei Ultracolor Plus fugázó család, amely új színekkel bővülve már 40 féle színben érhető el.

Mapei innovációk

A kiállításon mutatták be a Mapei bevonatcsaládjának legújabb fejlesztéseit. Többek között bemutatkozott két speciális vízbázisú festék: a kifejezetten nedves környezetekre, például fürdőszobákba és konyhákba való Dursilite Igea, és a Dursilite Gypsos, amely gipszkarton falakra alkalmas. Szintén újdonság a Mapecoat Act zománcos falfesték, amelyről a foltok könnyen eltávolíthatók – ismertette a vállalat.

Mapeguard Buard

A Cersaie legnépszerűbb Mapei innovációja a Mapeguard Board multifunkcionális vízálló építőlemez volt, melyből könnyen építhető mosdó vagy más fürdőszobai, wellness bútor. Sőt a technológia károsodott falfelületek kiegyenlítésére is alkalmas vakolat helyett – számoltak be a rendezvényen bemutatott újdonságaikról.

Forrás: Mapei sajtóanyag