Az URSA szigetelési szakértő vállalat felvásárlásával az Etex folytatja portfolióváltását a könnyűszerkezetes és fenntartható építőipari megoldások irányába.

2022. június elseje – hatalmas mérföldkő az Etex életében, mivel egy ötödik fajta technológiát biztosít üzleti növekedési stratégiájában. Az URSA szigetelési szakértelmét hozzáadva az Etex technológiai portfóliójához a cégcsoport fokozza azon képességét, hogy olyan termékeket és megoldásokat kínáljon, amelyek megfelelnek a jelen és a holnap építési kihívásainak. A januárban bejelentett ügylet a szokásos zárási feltételek teljesítése után sikeresen lezárult.

Egy tökéletes kapcsolódás, amely inspirálja az építőipar világát

Az URSA az ásványgyapotok és az extrudált polisztirolok (XPS) európai piacvezető vállalata, amely több mint 20 országban van jelen 13 gyárból álló hálózatával.

Jochen Friedrichs, az URSA vezérigazgatója és az Etex új Szigetelési Divíziójának vezetője

Jochen Friedrichs, az URSA vezérigazgatója és az Etex új Szigetelési Divíziójának vezetője megfogalmazta: „Az URSA márka a szigetelési alkalmazások széles skáláját kínálja épülethéjazatokhoz, valamint belső válaszfalakhoz és mennyezetekhez. Az URSA értékei visszatükrözik az Etex számos értékét, beleértve a fenntarthatóságot, az üzleti modell hatékonyságát, valamint az erős és elkötelezett vezetést és csapatokat. Mind az Etex, mind az URSA termékei és megoldásai felveszik a harcot a világunkat befolyásoló megatrendek leküzdésének érdekében, különös tekintettel a globális felmelegedés problémájára és az erőforrások szűkösségére.”

Az Etex egy 115 éves múltra visszatekintő nemzetközi iparvállalat, mely egyértelműen arra törekszik, hogy a könnyűszerkezetes és fenntarthatóbb építési megoldások globális szereplőjévé váljon. Az URSA felvásárlásával stratégiai keretében szilárdan pozicionálódott a szigetelés, mint ötödik technológia, amely lehetővé teszi az Etex számára, hogy világszerte inspirálja az embereket a biztonságosabb, fenntarthatóbb, intelligensebb és szebb életterek építésére.

Portfóliójához hozzáadva az URSA vállalatot, az Etex immár több mint 13 500 csapattársat és 140 telephelyet képvisel a világ 45 országában. 2021-ben az Etex 3 milliárd eurós bevételt könyvelt el, míg az URSA körülbelül 500 millió eurót.

Erős márka jelentős növekedési potenciállal

A fenntarthatóságot az Etex következő fő stratégiai fókuszaként határozták meg és az URSA készen áll arra, hogy vezető szerepet töltsön be ezen a területen, termékpalettájára, környezeti, társadalmi és irányítási (ESG) teljesítményére, a fenntarthatóságra, az újrahasznosítási programra stb. vonatkozóan.

Ijesztő adat, hogy az európai épületek 75%-a nem energiahatékony. A szigetelőanyagok szerepe kulcsfontosságú a jelentős energiamegtakarítás elérésében és a CO2-kibocsátás drasztikus csökkentésében.

Bernard Delvaux, az Etex vezérigazgatója

Bernard Delvaux, az Etex vezérigazgatója kijelentette:
„Az URSA erős márkát képvisel, közelséget és fenntarthatóságot – és ez nem is fog változni. Az URSA új, a szigetelésnek dedikált részleget formál majd az Etex struktúrájában, az operációs egységek vezetőinek helyben maradásával. Az új URSA platform valódi potenciált kínál a jelentős piaci növekedéshez, mely növekedési lehetőségek felmérése most a legfontosabb prioritás, a biztonság és az üzletmenet folytonossága mellett. Mindezt pedig az Etex meglévő csapatának az új URSA-csapattársakkal egyesített tehetsége teszi lehetővé.”

Az Etex-ről

Az Etex csoport nemzetközileg elismert építőanyag-gyártó és úttörő a könnyűszerkezetes építőiparban. Célja világszerte arra ösztönözni az embereket, hogy egyre biztonságosabb, fenntarthatóbb, intelligensebb és szebb élettereket építsenek.
Az 1905-ben alapított, belgiumi Zaventemben székhellyel rendelkező Etex családi tulajdonban lévő vállalat, világszerte több mint 13 500 alkalmazottal. Több mint 140 telephelyet üzemeltet 45 országban, és 2021-ben 3 milliárd eurós bevételt és 570 millió eurós REBITDA-t ért el.
Fontos számára az együttműködésen alapuló és gondoskodó kultúra, az úttörőszellem és a szenvedély, és hogy mindig a legjobbat nyújtsa ügyfelei számára.

Az Etex öt kutatási-fejlesztési központtal rendelkezik, amelyek öt globális részleget támogatnak:

  1. Épületek teljesítménye: szárazépítési megoldások, beleértve a gipszkarton lapokat és szálcement lemezeket, vakolatokat és építőkémiai termékeket, valamint a passzív tűzvédelmet és kapcsolódó termékeket.
  2. Külső épületburkolat: esztétikus építészeti szálcement anyagok választéka mezőgazdasági, építészeti és lakossági külső homlokzati felhasználásra.
  3. Ipar: tűzvédelmi és magas teljesítményű szigetelő termékek építőipari és eredeti berendezés gyártói ipari felhasználásra.
  4. Szigetelés: üveggyapot/ ásványgyapot és extrudált polisztirol (XPS), hő- és hangszigetelésre.
  5. Innovációk: fa és acél vázszerkezeten alapuló, az építés helyszínén gyorsan összeszerelhető (offsite) csúcstechnológiás moduláris megoldások.

Az Etex’s globális portfólióját olyan vezető kereskedelmi márkák alkotják, mint a Cedral, Durlock, Equitone, Eternit, Gyplac, Kalsi, Pladur, Promat, Siniat, Superboard és az URSA.

 

További információért látogassa meg weboldalunkat: www.etexgroup.com