Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) az orosz-ukrán háború miatt hazánkba érkező menekültek átmeneti foglalkoztatásához kéri tagszervezetei közreműködését. Az ÉVOSZ a munkaadók figyelmébe ajánlja azokat, akik a szervezet elérhetőségein jelentkeznek – írják közleményükben.

Koji László, az ÉVOSZ elnöke egy február 25-i szakmai rendezvényen jelentette ki: az építéságazat felelőssége munkát adni az Ukrajnából érkezőknek. Az ÉVOSZ most tagszervezeti közreműködését kéri, hogy a háború elől menekülőket átmenetileg foglalkoztassák az ágazatban.

Az építőipar valamennyi alapszakmájában szakmunkás- és mérnökhiány van, ami a menekültek munkavállalási hajlandóságával mérsékelhető – fogalmazott az ÉVOSZ a közleményében. Hozzátették, az átmeneti vagy tartós foglalkoztatás emellett a menekültek számára is esélyt jelenthet a normális életvitel kialakításához.

A szakszövetség azzal segíti a munkavállalás lehetőségét, hogy a munkaadók figyelmébe ajánlja az érdeklődőket, akik az evosz@evosz.hu email címen, vagy a (+36-1) 201-0333 telefonszámon jelentkeznek. Az így megadott elérhetőségeket az ÉVOSZ továbbítja a tagszervezetei felé.

Az ÉVOSZ építőipari kivitelező, tervező és mérnöki szolgáltató tagszervezetei Magyarország egész területén végzik tevékenységüket. A harmadik országból érkezőket most jellemzően szakmunkás és betanított munkakörben foglalkoztatják.

 

Forrás: evosz.hu