Az épített környezet szépségeinek felfedezésére ösztönöz a Mapei Kft.

586

Míg a világot járva könnyen meglátjuk az épített környezet szépségeit, addig itthon sokszor megyünk el mellette észrevétlenül. Az építőipari segédanyaggyártó vállalat kincsvadászat játékot indít, hogy felhívja a figyelmet az épített környezet szépségeire.

A kampányban az ország nyolc pontján található turisztikai szempontból is jelentős Mapei referenciaépületben invitálják kincsvadászatra az érdeklődőket. Az épületekben QR kódot tartalmazó plakátokat rejtettek el, melyeket mobiltelefonnal beolvasva kérdéseket válaszolhatnak meg az érdeklődők. A játékban résztvevők nyereménysorsoláson vehetnek részt, ahol értékes ajándékokat nyerhetnek.

„Azt gondoljuk, hogy a játék elsősorban a családok körében lesz népszerű. Nem titkolt célunk, hogy szeretnénk érzékenyíteni a gyerekeket az épített környezet iránt, hogy jobban megismerjék, és ezáltal észrevegyék annak szépségét. Úgy gondoljuk, ez amellett, hogy erősíti a gyerekek kötődését a környezetükhöz, akár segíthet felkelteni az érdeklődést is az építő szakmák iránt. De ha csak tíz perc tartalmas programot sikerül adni a gyerekeknek, már azért megérte” – világítja meg a szervezők motivációját Markovich Béla, a Mapei Kft. ügyvezetője.

A kincsvadászat a turisztikai szezonban, 2022. június 1–től augusztus 31-ig tart. A játékban megtekinthető épületek: Millenium Háza (Budapest), Aquaworld Resort Budapest, Sándor-Metternich Kastély (Bajna), Nagyerdei Víztorony (Debrecen), Óvári vár (Mosonmagyaróvár), Reptár Repülőmúzeum (Szolnok), Hungaro SPA (Hajdúszoboszló), Zalakaros Gyógyfürdő (Zalakaros).

A játék részletei a https://www.mapei.com/hu/hu/mapei-referencia-jatek-2022 címen érhetők el.

 

Forrás: Hírnévügynökség