Átadták a XXI. Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázatot

631

A Nemzetközi Ingatlan Szövetség (FIABCI) Magyar Tagozata idén huszonegyedik alkalommal rendezte meg a Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázatot.

A pályázat célja a magyar ingatlanfejlesztés eredményeinek bemutatása a hazai  szakmai és laikus közönségnek, a kiemelkedő alkotások megjutalmazása. A pályázat fővédnöke dr. Tuzson Bence, a Miniszterelnökség Közszolgálatért Felelős Államtitkára.

Az elmúlt 20 alkalommal a hazai pályázaton több, mint 400 alkotás mutatkozott be és a legjobbak nagy sikerrel szerepeltek a hazai eseményt követő  Wall Street Journal által támogatott FIABCI Prix d`Excellence nemzetközi pályázaton, ahol 22 első és 30 második díjat nyertek.

Az idei pályázaton 30 kiváló ingatlanfejlesztés indult, melyek között vannak kiemelt kormányzati, Önkormányzati és magán befektetői beruházások, rendeltetésüket tekintve irodaházak, szállodák, kereskedelmi, oktatási, kulturális  és sport célú fejlesztések, ipari és  lakóépületek .

A pályázatok elbírálásának főbb szempontjai:

  • a fejlesztési koncepció,
  • az építészeti értékek,
  • a projekt megvalósításának műszaki megoldása,
  • a kivitelezés minősége,
  • a fejlesztés gazdaságossága és eredményessége,
  • társadalmi hasznossága, valamint az, hogy
  • az adott létesítmény hogyan járul hozzá a szűkebb és tágabb  környezetében lakók életkörülményeinek javításához.

A díjátadó ünnepséget a Gerbeaud Átrium termében több, mint 110 fő részvételével tartották. A három első díjat dr. Tuzson Bence Államtitkár úr adta át a nyerteseknek.

NYERTESEK

A XXI. Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázat  I. díjasa, az Irodaház kategória I. helyezettje a WING ZRT. a MAGYAR TELEKOM ÉS T-SYSTEMS KÖZÖS SZÉKHÁZA pályaművel.

A XXI. Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázat II. díját nyerte az IK HOTELS KFT. az ARIA HOTEL megvalósításáért.

A XXI. Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázat III. díját nyerte és legjobb projekt a pályázók szavazata alapján  a MOHOLY- NAGY MŰVÉSZETI EGYETEM CAMPUSFEJLESZTÉS – TECHNOLÓGIA PARK, melyet a KKBK KORMÁNYZATI KIEMELT BERUHÁZÁSOK KÖZPONTJA NONPROFIT KFT. nevezett.

 

Az irodakereső. info különdíját a GREEN URBAN DEVELOPMENT Kft. kapta a HILLSIDE IRODAHÁZ fejlesztéséért.

A Lakásvásár Média Csoport különdíját az ATENOR HUNGARY KFT. nyerte a VÁCI GREENS A,B,C ÉS D ÉPÜLETEK pályaművel.

A FIABCI Magyar Tagozatának különdíját a HORIZON DEVELOPMENT KFT. nyerte  a PROMENADE GARDENS IRODAHÁZ fejlesztéséért.

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének különdíját a TOLNAGRO KFT. nyerte a DONAUTICA FADD-DOMBORI SZÁLLODA ÉS ÉTTEREM megvalósításáért.

A Budapesti Építész Kamara különdíját nyerte a BUDAPEST FŐVÁROS XIII. KERÜLET ÖNKORMÁNYZATA nyerte a LÁNG MŰVELŐDÉSI KÖZPONT HAGYOMÁNY ÉS MEGÚJULÁS ANGYALFÖLDÖN pályaművel.

A Magyar Urbanisztikai Társaság különdíját a FÖMTERV MÉRNÖKI TERVEZŐ ZRT. kapta a SZÉLL KÁLMÁN TÉR REKONSTRUKCIÓJÁÉRT.

A HuGBC Környezettudatos Építés Egyesülete különdíját a SWIETELSKY MAGYARORSZÁG KFT. kapta az  ECODOME IRODAHÁZ megvalósításáért.

 

A Műemlék kategória I. helyezettje az ARCHI-KON KFT. a  BUDAI VIGADÓ MŰEMLÉKREKONSTRUKCIÓJA pályaművel

A Kulturális kategória nyertese a KKKBK KIMELET KORMÁNYZATI BERUHÁZÁSOK KÖZPONTJA NONPROFIT KFT. a GÜL BABA TÜRBÉJE ÉS KÖRNYEZETE KOMPLEX FELÚJÍTÁSA pályaművel.

A kereskedelmi kategória I. helyezettje BUDAPEST FŐVÁROS IV. KERÜLET ÚJPEST ÖNKORMÁNYZATA az ÚJPESTI PIAC ÉS VÁSÁRCSARNOK, UP ÚJPESTI RENDEZVÉNYTÉR megvalósításáért.

Az Oktatási kategória I. helyezettje a BUDAPESTI NÉMET ISKOLA BŐVÍTÉSE, a pályázók:

  • BÁNÁTI+HARTVIG ÉPÍTÉSZ IRODA KFT.,
  • BUDAPESTI NÉMET ISKOLA ALAPÍTVÁNY,
  • SWIETELSKY MAGYARORSZÁG KFT.,
  • CÉH ZRT.

A környezettudatos kategória I. helyezettje a SWIETELSKY MAGYARORSZÁG KFT. és a KÖZTI-TIMA STÚDIÓ a V47-GTC WHITE HOUSE IRODAHÁZ pályaművel.

A Szálloda kategória I. helyezettje a NYIREGYHÁZI ÁLLATPARK NONPROFIT KFT. a HOTEL PANGEA ÖKOCENTRUM NYÍREGYHÁZA SÓSTÓ pályázattal.

 

Gratulálunk a díjazottaknak!

 

 

Forrás: FIABCI Hungary