Acélszerkezet gyártásának modern üzleti kihívásokhoz való fejlesztése a KONSTRUKTÍV-B Kft-nél

360

A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása a leghátrányosabb helyzetű régiókban című program keretében a KONSTRUKTÍV-B Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság 90,87 millió forint összköltségű projekt megvalósítására 63,61 millió forint összegű, feltételesen vissza nem térítendő támogatási összeget nyert el az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és a hazai központi költségvetési előirányzat forrásaiból.

A KONSTRUKTÍV-B Kft. több mint 20 éve működő építőipari vállalkozás, amely jelen pályázattal kiskőrösi székhelyén és telephelyén a Lakó- és nem lakó épület építése főtevékenységét, valamint új tevékenységként a Fém épületelem gyártását és az Egyéb speciális szaképítést fejlesztette az elmúlt két év folyamán.

A projekt keretében egy kétszintes beton acélszerelő és acélszerkezet gyártó üzemcsarnok került megépítésre a már meglévő, Kiskőrös belterületén működő összközműves gazdasági övezetben. Az épület könnyűszerkezetes, szendvicspaneles technológiával került kialakításra, melyet két ütemben terveztek megépíteni. Jelen pályázat keretében csak az I. ütem valósult meg, melynek hasznos alapterülete földszinti és emeleti résszel együtt 302,18 m2. Az acélszerkezetű épületelemek gyártásához szükséges vágási, darabolási, hegesztési munkafolyamatok elvégzése és irányítása a földszinten történik, emellett a dolgozók részére szociális blokk is kialakításra került. Az irodai részleg és a tárgyaló az emeleten helyezkedik el, ahol a gyártás előkésztési és tervezési feladatok elvégzésére kerül sor. Az alapanyag raktározásához szükséges 300,09 m2 raktárrész viszont csak a II. ütemben kerül megépítésre. A csarnok tetőfelületére szerelt megújuló energiát biztosító 15 kWp teljesítményű napelemes rendszer szolgálja az épület és a beszerzendő eszközök áramellátását, csökkenti a hálózati áramfogyasztást, a felmerülő rezsiköltségeket és környezetet is óvják a káros anyag kibocsátástól.

A HC CPD18-AED2-I típusú elektromos üzemű 4 támaszú targonca beszerzése az építkezéseken lévő alapanyag rakodásához szükséges. Ezeket a részfeladatokat korábban az alvállalkozóik látták el, azonban most maguk tudják elvégezni, rengeteg időt és költséget megspórolva.

A LiuGong CLG 777A kotró-rakodógép megvásárlása helyett, – mellyel az Építési terület előkészítése tevékenységüket fejlesztették volna – egy új „BMS ALPHA CR B „Lorencic-Edition” betonesztrich keverő- és szállítóberendezés” beszerzését valósították meg, mellyel szintén főtevékenységüket fejlesztették.

Ezenfelül 2 fő részére üzleti felhőszolgáltatás és IKT képzés igénybevételére is sor került, ami maximálisan kiegészíti és támogatja a cég működéséhez szükséges ismereteket.

A 63,61 millió forint európai uniós támogatás segítségével minél több munkafolyamatot tudnak saját magunk elvégezni, – egyre kevesebb alvállalkozót alkalmazva-, az építőipari kivitelezés területén, ezzel növelve hatékonyságukat.

A fejlesztés eredményeként tevékenységi körük bővítését is megvalósították, mellyel piaci jelenlétüket erősítik az építőiparban, piaci részesedést szereznek az acélszerkezet gyártásban. Ennek hatására mind az árbevételük, mind a bruttó hozzáadott érték növekedésére számítanak.

A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósult meg.

A projektről bővebb információt a www.konstruktiv-b.hu oldalon olvashatnak.

További információ kérhető: 
Barkóczi János
e-mail: info@konstruktiv-b.hu telefon:+36 (20) 346-8580