A Doka fogja biztosítani a zsaluzatot a világ második legmagasabb tornyának építéséhez

225
Farhad Azizi, az Azizi Developments vezérigazgatója (balra) és Robert Hauser, a Doka vezérigazgatója (jobbra) aláírják a szerződést, amelynek értelmében a Doka szolgáltatja majd a zsalurendszereket a világ második legmagasabb tornyának építéséhez. Fotó: Azizi Developments

Az Azizi Developments és a Doka egyesült erővel fogják legyártani és szállítani a világ második legmagasabb tornyának építéséhez szükséges zsalurendszereket. A dubai projekt új mérföldkövet jelent az Azizi, a Doka és a teljes régió számára egyaránt.

Az Azizi Developments megbízta a vezető zsalu- és állványzatszolgáltató Doka vállalatot, hogy gyártsa le és biztosítsa a Dubai tekintélyes Sheikh Zayed főútján épülő felhőkarcolóhoz szükséges zsalurendszereket. A torony az Azizi közleménye szerint a világ második legmagasabb épülete lesz, és átadását négy év múlva tervezik (pontos magasságát később fogják bejelenteni). A toronyban egy függőleges elrendezésű bevásárlóközpont, luxuslakások, egy 7 csillagos hotel, egy egyedülálló tetőterasz és számtalan elegáns vendéglátóegység fognak helyet kapni, sok más egyedi és izgalmas létesítmény mellett.

A szerződés februári aláírásakor Farhad Azizi vezérigazgató a következőket nyilatkozta: „Ez a megállapodás tanúsítja, milyen fontos számunkra, hogy kizárólag a legjobb partnerekkel működjünk együtt, és tökéletesen illeszkedik azon törekvésünkhöz, hogy fenntartható, innovatív és világszínvonalú fejlesztéseket valósítsunk meg, amelyek számos generáció életét gazdagítják majd. Dokával való együttműködésünk lehetővé teszi, hogy ezek a kivételes beruházások a lehető legjobb minőségben épüljenek meg.”

A Doka vezérigazgatója, Robert Hauser így jellemezte az együttműködést: „Megtisztelő, hogy együttműködhetünk a világ egyik legelismertebb fejlesztőjével, az Azizivel ezen a kiemelkedő projekten. Örülünk annak, hogy a Doka ismét bizonyíthatja széles körű szakértelmét a toronyházépítés terén. Csak a legtapasztaltabb zsaluzási szakértők találhatják meg a megfelelő megoldásokat a projekt kihívásaira, a tervezéstől kezdve a mérnöki szolgáltatásokon át a szakszerű kivitelezésig.”

Személyre szabott megoldások rekordmagasságokban

A világ második legmagasabb épületét, az Azizi-tornyot a tervek szerint négy év múlva adják át.
Fotó: Azizi Developments

A Doka testreszabható megoldások széles palettáját kínálja a felhőkarcoló-építési szektornak. Mivel a torony az impozáns Sheikh Zayed főúton épül, az építkezésen korlátozott hely áll rendelkezésre. Ezt a nehézséget a Doka dubai csapata fogja leküzdeni azáltal, hogy előszerelt zsalu- és állványelemeket terveznek. Ezek a testreszabott megoldások megfelelnek az ügyfél gyorsaságra és precizitásra vonatkozó követelményeinek, alkalmazkodnak az építkezés adottságaihoz, ráadásul a helyhiányt is hatékonyan kezelik.

A projekt a Doka kulcsrakész zsalumegoldásainak előnyeit fogja élvezni. Ezek közé tartoznak a mag falaihoz és a robosztus oszlopokhoz biztosított önkúszó rendszerek, a védőrácsok, a födémzsaluk, az asztalemelő rendszerek, a kidugó állványok és a födém szélének védőrendszerei. A Doka minden egyes projekt során átfogó megközelítést alkalmaz, amellyel előmozdítja a projektcsapatok közötti együttműködést, és gondoskodik arról, hogy az építési folyamat zökkenőmentesebb és hatékonyabb legyen. A Doka egyes építkezésekre szabott, egyedi megoldásai sikeresen megbirkóznak a rekordmagasságú betonszerkezetek építésének kihívásaival.

Zsaluzási sikerek a régióban

A Doka több mint 45 éve megbízható partner a Közel-Kelet építőiparában – stratégiai helyzetét erősíti, hogy az Egyesült Arab Emírségekben, Szaúd-Arábiában, Katarban, Ománban, Kuvaitban és Bahreinben egyaránt jelen van. A vállalat jelentős dubai telephelyén dolgozó mérnökök és magasan képzett helyszíni csapat gyorsan tudnak reagálni az építkezés változó követelményeire. A helyi Doka-csapatot az 50 000 m2-es dubai logisztikai központ és a szomszédos országokban működő raktárok támogatják a zsaluzási megoldások előszerelésében és azonnali szállításában. A Közel-Kelet számos kiemelt beruházása a Doka zsalumegoldásaival épült. A vállalat komoly tapasztalatot halmozott fel a felhőkarcolók építése terén. Az Egyesült Arab Emírségekben például olyan jelentős épületek kivitelezésében vett részt, mint a Burj Khalifa és a Marina 101. Az Azizi-torony egy új mérföldkövet jelent a Doka és a teljes régió számára.

 

Forrás: DOKA