A + A 2019

1086

2019. november 5. és 8. között a munkahelyi biztonság és egészségvédelem áll a középpontban az A + A kongresszussal egybekötött nemzetközi szakvásáron Düsseldorfban, amelyet két évente rendeznek meg.

Az egyre szorosabb nemzetközi együttműködéssel új vállalati struktúrák és termelési feltételek épülnek ki, az ezekkel együtt járó kihívásokkal pedig a munkahelyeken is meg kell küzdeni. A sikeres teljesítéshez modern munkavédelemre és intelligens koncepciókra van szükség.

November 5. és 8. között találkoznak a szakemberek szerte a világból a 36. düsseldorfi A+A szakvásáron, hogy átfogó képet alkossanak az új trendekről, termékekről és jogszabályi előírásokról. Kongresszussal egybekötött szakvásárként az A+A idén is összekapcsolja a tudományos ismereteket a gyakorlati alkalmazással, valamint színteret biztosít a politika és a gazdasági szereplők között.

Az A + A tematikája: 

  • Egyéni védőfelszerelések
  • Munkahelyi biztonság
  • Foglalkozás-egészségügy
Fotó: Messe Düsseldorf/ctillmann

Mind a mai napig töretlen érdeklődés mutatkozik az A+A három fő témaköre, az egyéni védőfelszerelések, a munkahelyi biztonság és a foglalkozás-egészségügy iránt. 2019-ben az új építésű 1. vásárcsarnokkal bővült a helykínálat, ezért idén teljesíteni lehet számos kiállító kívánságát a bemutatkozási területük bővítése kapcsán. Az idei seregszemlére mintegy 2.000 kiállítót várnak. A 2017-es A+A szakvásáron mintegy 69.000 szakmai látogató fordult meg és 47 százalékuk Németországon kívülről érkezett.

A szakvásárra minden földrészről érkeznek gyártók és kereskedők. A biztonságos és egészséges munkavégzés kétévente rendezett vezető világvására az üzemi munkavédelmi és biztonságirányítási felelősöket, személyügyi vezetőket és üzemi tanácstagokat, szakkereskedőket és ipari beszerzőket, üzemorvosokat, a tűzoltóság, a rendőrség és a mentőszervezetek bevetési állományát és vezetését szólítja meg. Szintén a célcsoporthoz tartoznak a felügyeleti szervek felelősei, valamint a kis és közepes vállalatok tulajdonosai.

A 2020-as évben a német Szövetségi Statisztikai Hivatal előrejelzése szerint az 50 és 64 év közöttiek aránya a munkavállalók között a 2000-ben mért 30-ról 39 százalékra emelkedik. Emiatt is munkahelyi kezdeményezésekre van szükség, hogy a munkavállalók épen és egészségesen tudjanak tovább dolgozni, és fizikai korlátaik mellett is el tudják látni a feladataikat – például a fokozottan ergonomikus irodabútorok és munkaeszközök alkalmazásával.

Az A+A szakvásáron bemutatott újdonságok vezérfonala a kiemelt újdonságok bejárása, ahol a munka jövőjéhez kapcsolódó termékeket, koncepciókat és megoldásokat fogják egy csokorba. Ezen a bejáráson mutatják be a praktikus termékeket, mint például a digitális segédeszközöket vagy az újszerű munkahelyi modelleket.

Fotó: Messe Düsseldorf/ctillmann

A szakvásár különbemutatókkal, mint például a Német Életmentő Társaság „Biztonságos mentés“, és a THW Műszaki Mentőszolgálata német Üzemi Tűzoltóságok Szövetségével közösen rendezett  „Tűzvédelem és havária-kezelés“ bemutatókkal és a „Munkahelyek kialakítása és egészségvédelem“, valamint „Működési biztonság és védelem“ trendfórumokkal várja a szakembereket intenzív szakmai párbeszédre, a közvetlen benyomásszerzésre és kipróbálásra.

Fotó: Messe Düsseldorf/ctillmann

A szakvásárt kíséri a 36. A+A kongresszus, a munkavédelem vezető németországi szakmai rendezvénye, ahol az ipar, a kisipar és a kereskedelem, a közigazgatás, a politika és a tudomány képviselői találkoznak, hogy megvitassák a legújabb szakmai elképzeléseket és kihívásokat.

A 2019-es év újdonsága az A+A film- és médiafesztiválja, a „kommmitmensch“. A fesztivál a vizuális média segítségével törekszik a vállalati megelőzés és egészségfejlesztés erősítésére. Egy külön kategória keretében értékelik a termékekről készített meggyőző hatású filmeket a munkavállalók védelmét szolgáló hatékonyság alapján.

2019-ban ismét átadják a Német Munkavédelmi Díjat is. A „Stratégiai, vállalati, személyes és kulturális“ főkategóriák mellett az „Új szereplő“ kategóriában egy innovatív induló vállalati termékötletet is díjaznak.

 

További információ, utazási és szállásajánlatok: https://www.aplusa-online.com és www.bdexpo.hu/aplusa

 

 

Forrás: BD-Expo