A Masterplast Nyrt. növekedési terveinek finanszírozásához nagyságrendileg 8-10 milliárd forintos nyilvános lakossági és intézményi forrásbevonást tervez új részvények kibocsátásával. A nyilvános lakossági részvényjegyzés 2022. október 5-én indul. Az újonnan kibocsátandó részvényeket kizárólag az OTP Banknál lehet jegyezni, lakossági és intézményi ügyfeleknek egyaránt. A társaság a nyilvános lakossági és intézményi részvényértékesítés során – túljegyzés esetén – összesen maximum 2.300.000 darab új részvényt tervez értékesíteni – közölte keddi közleményében a pénzintézet.

A 25 éve alapított Masterplast a legnagyobb magyar tulajdonú építőanyag-gyártóként meghatározó szereplő a régióban és az európai piacokon. A több mint 10 éve a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett vállalat jelenleg a hetedik legnagyobb tőzsdei cég a magyar parketten, emellett tapasztalt európai szereplő: 10 országban (Magyarország, Németország, Olaszország, Szlovákia, Lengyelország, Románia, Ukrajna, Szerbia, Horvátország, Észak-Macedónia) rendelkezik saját tulajdonú leányvállalattal, és Európában a második legnagyobb üvegszövetgyártó – tájékoztatott az OTP.

Mint írták, a Masterplast növekedési stratégiájának alapja a saját gyártás intenzív bővítése, amelyet zöldmezős beruházások és akvizíciók segítségével valósít meg. Jelenleg a piacok ellátását 3 országban (Magyarország, Németország, Szerbia) működő 8 gyártóbázisa biztosítja, amelyet jövőre további három új hőszigetelőanyag gyártóüzemmel bővítenek.

A társaság növekedési és jövőépítési stratégiájában a következő jelentős lépés az ásványgyapot hőszigetelőanyagok gyártásának elindítása, amelynek finanszírozását a vállalat a tervezett tőkebevonásból kívánja fedezni. Így az októberben induló nyilvános lakossági- és intézményi részvénykibocsátás keretében nagyságrendileg 8-10 milliárd forint forrást kívánnak bevonni.

A Masterplast Nyrt. részvényeit 2011. november 29-én vezették be a Budapesti Értéktőzsdére (BÉT). 2012-ben beruházási terveinek finanszírozása érdekében tőkeemelést hajtott végre sikeres tőzsdei tranzakció keretében. 2017-től a BÉT Prémium kategóriájában jegyzik a társaság részvényeit.

A részvényjegyzési időszak

A Masterplast Nyrt. újonnan kibocsátandó részvényeinek jegyzési időszaka a lakossági befektetők számára 2022. október 5-én 9:00 órakor kezdődik és 2022. október 14-én 14:00 órakor fejeződik be. Az intézményi értékesítésben résztvevő befektetők számára a részvényjegyzési időszak 2022. október 10-én 9:00 órakor kezdődik és 2022. október 14-én 18:00 órakor fejeződik be.

A kibocsátással és a jegyzéssel kapcsolatos teljes körű információ a következő oldalon található: www.otpbank.hu/masterplast

Forrás: OTP Bank közlemény
Címlapkép forrása: Masterplast Facebook oldal